Bomen Middachterallee worden aangepakt

ELLECOM/DE STEEG – Na een bomeninspectie in 2016 van de Middachtenallee is er gebleken dat er een aantal maatregelen nodig zijn om de karakteristieke laan te kunnen behouden, hier is aannemersbedrijf Kinkels inmiddels mee gestart afgelopen weken.

Kroonverankering

Eén van de maatregelen is dat er in 29 beuken een zogenaamde kroonverankering aangebracht moet worden. Dit is voor de veiligheid, en moet voorkomen dat zware gesteltakken uitbreken. Dit zijn takken die om de harttak staan en de vorm van de boom bepalen.

Kroonverankering

Ten tweede moet er om de paar jaar gesnoeid worden, dit gebeurd nu dan ook. Hier is men al op 30 januari mee gestart. Op donderdag 9 februari toen de fotograaf van Rheden.Nieuws voorbij kwam, was men hier ook drukdoende mee.

Vergunning

Van de 1200 beuken in de laan zullen er maar 6 gekapt moeten worden, deze zijn dusdanig slecht, waardoor zij gevaar op kunnen leveren, hier is een vergunning voor aangevraagd. Om dit werk veilig te kunnen doen is in één fietspad afgesloten en omgeleid over het andere fietspad aan de overkant, ook zijn er verkeersregelaars die het verkeer op de weg regelen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Middachterallee

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen