Modelspoordagen in Oase Dieren druk bezocht

DIEREN – Op zaterdag 25 en zondag 26 maart waren er in De Oase te Dieren de landelijke Modelspoordagen. Deze was georganiseerd door Modelspoorclub Veluwezoom uit Dieren.

Modelspoordagen

Jaarlijks worden er in het hele land de zogenaamde modelspoordagen georganiseerd. Alle clubs, c.q. verenigingen die bij de Nederlandse Modelspoor Federatie zijn aangesloten, doen hier aan mee. Het doel van deze dagen is het publiek kennis te laten maken met de modelspoorhobby in het algemeen en met de lokale club of vereniging in het bijzonder.

37 jaar

Modelspoorclub Veluwezoom heeft in haar 37 jarig bestaan al wat onderkomens gehad, de laatste was het Parkhuis in de Steeg. Hier groeide men uit en kwam op drie jaar geleden in de Oase in Dieren terecht. Hier huurt men een grote ruimte in de kelder met daarnaast een grote opslagruimte.

Geen permanente opstelling

Op de woensdagmiddag en avond, één keer in de 14 dagen, komt men bij elkaar om te bouwen aan een van de vier banen. Omdat de ruimte ook gebruikt wordt door anderen, kan er echter niets permanent opgesteld worden. Er wordt alleen gebouwd aan de uit losse delen bestaande modelbanen. Deze worden na gebruik opgeborgen in grote transportkisten.

Prestatie op niveau

Voor het eerst kon de club weer eens iets laten zien. Er is de afgelopen jaren heel hard gewerkt, en het resultaat is er dan ook naar. Men is er erg goed bezig en er wordt op niveau gepresteerd, getuige het veelvuldig deelnemen aan modelspoor evenementen in binnen- en buitenland. Hier gaat men dan als club naar toe en bouwt ter plekke de modelspoorbaan op en er kan weer gereden worden. Hier komt altijd veel publiek op af.

Jong en oud vergaapten zich

In drie zalen van de Oase stonden banen opgesteld, ook was er een verkooptafel waar men van alles voor de modelspoorhobby kon kopen. Jong en oud vergaapten zich aan al het moois en een aantal kinderen mocht, onder begeleiding, een trein besturen. Dat gaat tegenwoordig ook al draadloos! Ook deze hobby gaat met de tijd mee.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/95308/landelijke-modelspoordagen-modelspoorclub-veluwezoom-in-dieren/

Modelspoordagen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen