Foto’s: Plaatsing passerelle Traverse Dieren op schema

DIEREN – Afgelopen zaterdag is men gestart met het op zijn plaats hijsen van de diverse onderdelen van de passarelle, een voetgangersoversteekplaats over het spoor en de N348.

Het plaatsen ging precies volgens plan en op tijd schema, het zwaarste deel weegt maar liefst 47 ton. De kraan die het werk moest doen is afgelopen vrijdag al in elkaar gezet, en kan tot 750 ton tillen. Dit was nodig omdat de kraan de last ver van zichzelf af (ongeveer 50 meter) moest plaatsen. “De brugdelen hebben 3 centimeter speling, dit om er tussen te passen, maar ook om eventueel uitzetten en krimpen van de passerelle mogelijk te maken.” Aldus de uitvoerder.

Er waren een 80 à 90 belangstellenden aanwezig om het spectaculaire op zijn plaats hijsen te volgen, ook wethouder Nicole Olland liet zich nog even uitgebreid voorlichten over de werkzaamheden.

Belangstellenden konden het werk ook volgen vanaf een speciaal voor de gelegenheid opgestelde tribune aan de zuidzijde van het spoor

De nieuwe brug heeft een lengte van bijna zestig meter en weegt in zijn totaliteit ongeveer 150 ton. Naar verwachting kan de brug zomer 2017 in gebruik worden genomen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Wegafsluiting Noorder Parallelweg en N348

In verband met de werkzaamheden is de Noorder Parallelweg van vrijdag 7 april 00.00 tot en met maandag 10 april 23.59 uur afgesloten voor verkeer. De N348 is op zaterdag 8 april ‘s middags tijdelijk dicht tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg.

Bus in plaats van trein

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 8 en zondag 9 april geen treinen maar bussen. Deze bussen stoppen bij het Wilhelminaplein. We adviseren voor vertrek de reisplanner op http://NS.nl te raadplegen voor actueel reisadvies.

Lees ook:

Meekijken

Belangstellenden kunnen de werkzaamheden volgen. Ook op zondag vanaf de tribune..Let op; ruimte voor het parkeren van auto’s of fietsen is er niet: belangstellenden wordt verzocht te voet te komen. Of live via een webcam. De beelden zijn te bekijken op: http://prorail.bouwwebcam.nl/dieren of via de link op http://www.traversedieren.nl. Er is ook een Livestream te zien via YouTube:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden