Het Leespunt bestaat één jaar

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op 15 april 2016 opende ‘Het Leespunt’ – een minibieb voor senioren, zijn deuren in het dorpshuis in Rheden. Acht enthousiaste vrijwilligsters zijn actief met het uitlenen van boeken. En met succes!

Er staan nu 35 leden ingeschreven maar dat mogen er nog veel meer worden.

Dat proberen ze te bereiken door het verspreiden van flyers en posters op plekken waar veel senioren komen, door bekendmakingen in nieuwsbrieven van onder andere de verschillende ouderenbonden, via de media en natuurlijk door ‘mond op mond’ reclame.

Bij Het Leespunt gaat het niet alleen om boeken maar zeker ook om de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Binnenkort krijgen ze de beschikking over een wat afgezonderde ruimte in de foyer van het dorpshuis; daar komt een leestafel. Koffie en thee zijn gratis beschikbaar voor de leden.

Het Leespunt is vrijwel het gehele jaar, dus ook tijdens de vakanties, geopend: op de maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur; en op woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aan de leners wordt een jaarlijkse bijdrage van € 5,00 gevraagd.

Het Leespunt bevat inmiddels een gevarieerd aanbod van romans en thrillers; ook voor grote letterboeken en luisterboeken kunt u bij het Leespunt terecht

Er bestaat de mogelijkheid nieuwe boeken in te leveren; het gaat dan alleen om uitgaven vanaf 2010. Daarmee houden ze het bestand actueel. Inleveren is mogelijk tijdens de openingstijden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thea Andreae: Tel 06 29112706 of Fons Rengers tel 06 10663171.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen