Velp zingt het lied voor de koning

Foto: Koningsdag

VELP – Koningsdag in Velp begint traditiegetrouw met de Aubade op de Overtuin. Burgemeester Petra van Wingerden houdt om 10.00 uur een korte toespraak waarna de vlag wordt gehesen en het Wilhelmus wordt gezongen, begeleid door de Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt.

Lied voor de Koning

KoningsdagTer gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander liet de Bond van Oranjeverenigingen een verjaardagslied maken. Dirigent Rudy Böhmer van de Velpse Drum- en Showfanfare Van der Zandt arrangeerde de muziek speciaal voor zijn orkest en stuurde tekst en muziek naar alle Velpse scholen. Bij de Aubade wordt de tekst uitgedeeld, zodat iedereen het lied kan meezingen, na het Wilhelmus.

Postduiven in plaats van balonnen

Voorafgaand aan de Aubade worden honderden oranje ballonnen uitgedeeld door scouts van De Markesteengroep. Niet met helium, maar met lucht, zodat wordt voorkomen dat vogels en de vissen verstrikt raken in de neergedaalde touwtjes en ballonnen. Maar, met medewerking van de Velpse Postduivenvereniging gaan er wel weer meer dan honderd postduiven de lucht in.

Straattekenwedstrijd

KoningsdagDe Drum- en Showfanfare gaat op weg naar enkele Velpse verzorgingstehuizen om de oudere Velpenaren een serenade te brengen. Op de Hoofdstraat, tussen het vroegere Postkantoor en De Overtuin, begint dan het Straattekenen in de vakken die zijn getekend door leden van scouting De Velpsche Woudloopers. Iedereen mag gratis meedoen.

Een deskundige jury, onder voorzitterschap van de nieuwe kasteelvrouwe van Biljoen, mevr. Mary Heersink, beoordeelt de kunstwerkjes. De prijswinnaars krijgen later een uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking in IJssalon La Farfalla op De Overtuin…

Natuurlijk is er op koningsdag nog veel meer te doen, kijk onderaan dit bericht naar het uitgebreide programma, er is van alles te doen in Velp.

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander is door de Bond van Oranjeverenigingen een speciaal verjaardagslied gemaakt met tekst van Coot van Doesburgh en de melodie van Edwin Schimscheimer.

Lied voor de Koning

Lang zal hij leven, gelukkig en goed
Dan doen wij ook mee met wat durf en wat moed
Hoe we ook onderling allen verschillen
Ieder kan helpen bij wat wij graag willen
Dan is er niemand meer werk’lijk alleen
Eén voor ons allen en allen voor één.
Als we na kijken, ook werkelijk zien
Als we naast horen ook luist’ren misschien
En dan begrijpen en stoppen met haten
Als we dan lachen en eindelijk praten
Dan komt ’t goed, dus geef me je hand
En loop met me mee door dit prachtige land.
Een plaats om te leven voor ons allemaal
Wij spreken tenslotte dezelfde taal.

Lang zal hij leven, gelukkig en goed
Dan doen wij ook mee met wat durf en wat moed
Hoe we ook onderling allen verschillen
Ieder kan helpen bij wat wij graag willen
Dan is er niemand meer werk’lijk alleen
Eén voor ons allen en allen voor één.

Programma Koningsdag

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden