Rheden Nieuws eet hopelijk op de bekerwinnaar

Foto: Branko Collin via Foter.com CC BY-SA

COLUMN – Deze zondag kan een hele mooie dag worden: het weer lijkt zeer geschikt voor buitenactiviteiten of luieren in de zon en om 18 uur kan Vitesse de finale om de KNVB-beker winnen.

Eerder kon u op deze plek lezen over ondernemers die aan de populariteit van de kleuren geel en zwart een extra centje verdienen. Daar is er één bijgekomen. Tot nu toe weet vrijwel niemand dat Arnhem een heuse wijngaard heeft: Wijngoed Mariëndaal.

Mochten de Arnhemse voetballers het vanavond succesvol afronden tegen de Alkmaarders dan staat er een fles mousserende wijn van Wijngoed Mariëndaal voor ze klaar. Uiteraard voorzien van een speciaal etiket met de tekst Vitesse winnaar KNVB Beker 2016-2017.

Uw columnist is benieuwd wat er met de flessen gebeurt als de winst naar AZ gaat.

In De Telegraaf stond een uitgebreid interview inclusief plukervaring met Ellen Mookhoek. Zij schreef het boek ‘De eetbare stad’. Hierin wordt beschreven wat je allemaal kunt vinden en eten in een stad (en ook daarbuiten). Niet alleen planten maar ook vissen als snoekbaars, rivierkreeftjes, duiven en konijnen. Niet dat het haar bedoeling is dat u schietend uw eten bij elkaar jaagt, daar blijft een jachtvergunning voor nodig.

Vissen en rivierkreeftjes mag u al met een visvergunning in uw emmertje verzamelen. Gefrituurde berenklauw kunt u zonder moeite plukken en klaar maken, let op dat u niet de grote berenklauw neemt, maar de eetbare kleine variant.

De eetbare stad’ is een uitgave van Lubberhuizen en vast verkrijgbaar bij de plaatselijk boekhandel.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen