Vocaal Ensemble Zutphen met “Dolce e amaro” in Oude Jan te Velp

Foto: Vocaal Ensemble Zutphen

VELP – Vocaal Ensemble Zutphen geeft op zondag 14 mei om 15.30 uur een concert in het 12e eeuwse kerkje de Oude Jan, Kerkstraat 56 in Velp. Het kamerkoor met ongeveer 25 geoefende zangers, onder leiding van dirigent Iassen Raykov, bestaat sinds 1988.

Lassen RaykovDolce e amaro

Voor hun debuut in de Oude Jan brengen zij onder te titel “Dolce e amaro” een verrassend Italiaans programma. Met prachtige geestelijke en wereldlijke muziek uit verschillende tijden, rakend aan het thema “Zoet en bitter” in brede zin. Niet alleen oorlog en het smeken om vrede, maar ook “de zoete oorlog van het minnen”. Muziek van Monteverdi, Vivaldi en Rossini, maar ook van de twintigste-eeuwers Pizzetti en Dallapiccola.

Solisten

Solistische medewerking wordt verleend door de mezzosopraan Marion Röber. De vorige Zutphense stadsdichter, Anna Wiersma, zal enkele poëtische intermezzi verzorgen. Dirigent Iassen Raykov zal het koor in enkele werken ook begeleiden op kistorgel en op piano.

Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar vóór aanvang van het concert aan de kerk, maar u kunt ze ook vooraf reserveren via de website http://www.vezutphen.nl. Daar is ook gedetailleerde informatie te vinden over het programma, evenals op http://www.vriendenvandeoudejan.nl.

Vrienden van de Oude Jan Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen