Roze aandenken aan Giro d’Italia 2016 op de Posbank

Foto: Bart Libochant

VELP – In de periode van de 100e editie van de Giro d’ Italia, komt er een aandenken op de Posbank van de Giro van 2016. Bovenaan de Schietbergseweg komt er een roze streep op het wegdek op het punt waar Maarten Tjallingii vorig jaar de bergpunten binnenhaalde.

Woensdag 17 mei, tijdens een business ride van Cima Coppi met Tjallingii en Steven Rooks, krijgt de roze streep zijn definitieve bestemming. Op de streep staat de tekst: Giro d’Italia 8 mei 2016. Wethouder Ronald Haverkamp is om 14.30 uur hierbij aanwezig.

Het is ongeveer een jaar geleden dat de 99e editie van de Giro d’Italia door de gemeente Rheden kwam en over de Posbank voerde. Weken voorafgaand aan het wielerspektakel kleurde de gemeente roze en had menig inwoner en ondernemer de Girokoorts goed te pakken.

De Posbank, met zijn uitdagende wielerparcoursen, stond die week ook internationaal in de schijnwerpers. De uit Arnhem afkomstige Maarten Tjallingii knalde vorig jaar op 8 mei de Posbank op en veroverde de blauwe bergtrui in de 3e etappe van de Giro d’Italia.

Lees ook:

Giro

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen