Aankoop Gat Gerritsen Velp en terrein Houthandel Hupkes Wijma Dieren gaat door

25 sep , 10:56 Nieuws
hupkes houthandel dieren rhedennieuwsnl
VELP/DIEREN – De gemeenteraad van Rheden heeft op 24 september ingestemd met de aankoop van twee stukken grond in Dieren en Velp. Op deze locaties zullen twee nieuwe buurten worden ontwikkeld, waarin meer dan 200 betaalbare huur- en koopwoningen beschikbaar komen. Dit biedt kansen voor gezinnen, starters, ouderen en vluchtelingen die op zoek zijn naar een woning, zowel uit de gemeente Rheden als uit de regio.
De nieuw te ontwikkelen locaties zijn het terrein van Houthandel Hupkes Wijma aan de Kanaalweg in Dieren en het 'Gat van Gerritsen' aan de Arnhemsestraatweg in Velp. De verwachting is dat de woningen in 2026 gereed zullen zijn.

Kansen voor iedereen

De nieuwe buurten zijn bedoeld om aan de groeiende vraag naar betaalbare woningen te voldoen. Ze zullen een thuis bieden voor een diverse groep bewoners, waaronder gezinnen, starters en ouderen. Daarnaast is er speciale aandacht voor de opvang en integratie van in totaal 250 vluchtelingen, die worden gehuisvest in 60 tot 80 woningen verspreid over beide buurten. Dit past in het streven naar een inclusieve en diverse samenleving.

Investeren in verbonden gemeenschappen

Wethouder Gea Hofstede benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "De plannen voor de nieuwe buurten bieden ons een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van mooie nieuwe gemeenschappen. We creëren niet alleen betaalbare woningen voor onze inwoners, maar zorgen ook voor een plek waar mensen zich echt thuis kunnen voelen. Dit project is een investering in de toekomst van onze gemeente en een stap vooruit in het bouwen van een sterke, verbonden gemeenschap waar iedereen welkom is."

Gezamenlijk bouwen aan de toekomst

Nu de gemeenteraad groen licht heeft gegeven, kan de verdere uitwerking van de plannen beginnen. Hierbij zullen omwonenden en andere betrokkenen een belangrijke rol spelen, zodat de nieuwe buurten goed aansluiten op bestaande wijken zoals Daalhuizen en Stenfert. Het doel is om een sociale en verbonden gemeenschap te creëren.
De exacte samenstelling van de woningen wordt later vastgesteld tijdens de planologische procedure en massastudie. Op dat moment krijgen inwoners de kans om mee te denken en ideeën te delen. Een uitnodiging hiervoor volgt in een later stadium.
t gat van gerritsen velp rhedennieuwsnl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.