Afscheidsconcert Guus Tangelder: Grootse finale op De Pinkenberg

23 jun , 13:05 Nieuws
afscheidsconcert guus tangelder in openluchttheater de pinkenberg 21 06 2024 1
VELP/ROZENDAAL – Vrijdag 21 juni gaf Guus Tangelder zijn afscheidsconcert met de Guus Tangelder Big Band in het Openluchttheater De Pinkenberg aan de Kluizenaarsweg in Rozendaal. Samen met het Charivari Trio en trompettist Eric Vloeimans zorgde hij voor een onvergetelijke avond voor een dolenthousiast publiek.

Een grande finale

Op deze bijzondere vrijdagavond vond de grande finale plaats van de Guus Tangelder Big Band. Het was een eer om mijn muzikale reis hier af te sluiten ,”
aldus Guus Tangelder. Samen met het Charivari Trio, bestaande uit violist Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en contrabassist Gerard Schoren, en de gerenommeerde trompettist Eric Vloeimans, bracht hij een dynamisch en meeslepend optreden.

Een indrukwekkende muzikale carrière

Guus Tangelder kan terugkijken op een indrukwekkende carrière van veertig jaar. Gedurende deze tijd leidde hij talrijke concerten, projecten en samenwerkingen met diverse culturele partners in de gemeente Rheden. Zijn bijdrage omvatte onder meer:
  • De Zondagmiddagconcerten in Kunsthuis 13 van Guus Dijkhuizen.
  • Projecten met de Alliantie van Stef de Wit en Carla Verbost.
  • Het IJssel-festival in samenwerking met Gerrit van Middelkoop en boerderij Wachter.
  • Festival Jong Goed met het jongerenorkest de Pubi’s.
  • Carnaval des Arts in samenwerking met beeldend kunstenaar Winston Huisman.
  • Boem Paukenslag van Paul van Ostaijen in samenwerking met Walter Jansen.
  • Dubbelslag-concerten in Theothorne en De Pinkenberg.
  • Zondagochtendconcerten in het Groene Theater van Kasteel Middachten in samenwerking met Riqq.
Voor zijn talloze bijdragen aan de culturele sector ontving Tangelder in 2013 een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau van de toenmalige burgemeester Petra van Wingerden.

Een gedenkwaardige avond

Het concert werd bezocht door ongeveer 240 muziekliefhebbers, die zich goed hadden voorbereid met zitkussens, warme dekens en dikke jassen. Ondanks een enkele regenbui bleef het grotendeels droog. Het publiek trakteerde het orkest, en vooral Guus Tangelder, op een daverend applaus aan het einde van de avond.
Het concert markeerde niet alleen het einde van de Guus Tangelder Big Band, maar ook het sluitstuk van een lange en invloedrijke muzikale carrière. Het was een avond van muzikaal vuurwerk en emotionele momenten, waar velen met warme herinneringen op zullen terugkijken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.