Alle inwoners van Velp kunnen een gratis glasvezelaansluiting krijgen

20 mei 2022, 17:25 Nieuws
delta fiber netwerk velp hoera
VELP - Goed nieuws voor de inwoners van Velp. Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. DELTA Netwerk heeft besloten dat alle inwoners van Velp een glasvezelaansluiting kunnen krijgen. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld voor glasvezel, maar alsnog mee willen doen, krijgen een brief in de brievenbus hoe zij zich, tot en met 18 juni 2022 zonder extra kosten kunnen aanmelden.
Tevens komt er een ongeacht of je je hebt aangemeld, een aannemer langs om te vragen of je kosteloos een glasvezelaansluiting wil hebben en waar deze geplaatst kan worden. Als de aannemer je niet thuis treft zal deze een afwezigheidsbriefje achterlaten met de mogelijkheid op een ander moment contact te hebben.
Je bent het eerste jaar van afname van een abonnement wel afhankelijk van de volgende aanbieders, daarna kan je ook voor andere aanbieders kiezen.
delta fiber netwerk2 velp hoera
De voorbereiding van de bouw en de woningschouw starten in de week van 23 mei. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws, de planning en de werkzaamheden.

Velp is met glasvezel op de toekomst voorbereid

“We zijn blij dat we de inwoners van Velp mogen feliciteren met glasvezel. DELTA Netwerk wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen graag bedanken voor dit fantastische resultaat” zegt Margot Pennenkamp, projectleider bij DELTA Netwerk. “Inwoners kunnen zich alsnog, zonder extra kosten, tot en met 18 juni aanmelden. Dus ik zou zeggen: meld u snel nog gratis aan! Samen kunnen we er voor zorgen dat heel Velp van glasvezel wordt voorzien. Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is om over hoge datasnelheden & stabiel internet te beschikken om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden. Met glasvezel bent u op de toekomst voorbereid.”

Glasvezelaansluiting voor alle woningen

Gezien het animo voor glasvezel in Velp wil DELTA Netwerk iedere woning in Velp, die in aanmerking komt voor glasvezel, aansluiten. Dus ook de woningen waarvan de inwoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Hiermee bereidt DELTA Netwerk alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. En blijft de overlast beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open.

Aansluiting is vrijblijvend; toestemming tot pand wordt gevraagd

De aansluiting is geheel vrijblijvend. DELTA Netwerk vraagt de bewoner toestemming hiervoor. Voor de appartementen en flatwoningen is naast de toestemming van de bewoner ook de toestemming tot het gebouw nodig via de Vereniging van Eigenaren (VvE), woningcorporatie of anderszins. De komende tijd zal hiertoe contact worden opgenomen met de desbetreffende organisatie. Bewoners kunnen uiteindelijk pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten.

Voorbereiding bouw start direct

Maandag 23 mei start aannemer BAM Telecom met de woningschouw in Velp. Dit betekent dat de aannemer langskomt om te kijken waar de aansluiting het beste in de woning kan worden geplaatst. In de zomer start de aannemer met de eerste graafwerkzaamheden. Voordat de aannemer begint met graven, worden alle huishoudens hierover geïnformeerd. De totale aanleg neemt naar verwachting ruim een jaar in beslag. Dit betekent dat midden volgend jaar alle deelnemende inwoners van Velp het glasvezelkastje in hun woning hebben. Daarna activeert, afhankelijk of je al een abonnement hebt afgenomen, van een eventuele telecomaanbieder de verbinding en kunnen klanten gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelaansluiting.
Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl .
delta fiber netwerk1 velp hoera
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.