Belangstelling voor expositie 'Beleef Dieren in vroegere tijden' overweldigend

22 apr 2023, 21:13 Nieuws
expositie beleef dieren in vroegere tijden 2023 1
DIEREN - Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 april 2023 vond er een fototentoonstelling genaamd "Beleef Dieren in vroegere tijden" plaats in de grote feesttent op het Ericaplein, georganiseerd door de Dierense Oranjestichting. De belangstelling voor deze fototentoonstelling was overweldigend.
De feesttent, die een week eerder dan gebruikelijk was opgebouwd voor de kermis, werd gebruikt als ontvangstlocatie voor de bevrijdingsrit van de 450ste verjaardag van de gemeente Rheden op zaterdag 15 april, gevolgd door een feestavond met de band Jetset Live. Hierna had de Oranjevereniging Dieren van maandag 17 tot en met zaterdag 22 april de fototentoonstelling ingericht.
De expositie toonde mooie beelden van Dieren en omgeving, veelal afkomstig uit de collectie van Wim Pieper, aangevuld met vele foto’s uit de oorlogsperiode 1940-1945 door Wencel Maresch. Dit omvatte de bevrijding en de tijd erna.
Bij de ingang van de tent werden de vele bezoekers welkom geheten door de Dorpsschout Nico Verhaaf van Dieren, die met zijn rijdende gemeentehuisje iedereen uitnodigde om een kijkje te nemen naar de expositie.
De belangstelling overtrof alle verwachtingen van de organisatie. Vele inwoners van Dieren kwamen naar de expositie en ook de verzorgingshuizen bezochten de tent. Zij werden door vele vrijwilligers gebracht, waaronder Beverode en De Oude Plataan, met behulp van busjes, scootmobielen of rollators. Onder het genot van een kopje koffie of thee werden de vele boeken en klappers met foto's doorgebladerd, en werden oude verhalen opgehaald. Mensen liepen langs borden om de foto's te bekijken.
Bij vertrek bedankten diverse bezoekers de organisatie voor de kans om nog een keer oude herinneringen op te halen aan de hand van de vele foto’s. Het was een zeer geslaagde week die vele herinneringen naar boven bracht.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.