Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de Bibliotheek Veluwezoom

14 jan , 13:06 Nieuws
nationale voorleesdagen bibliotheek veluwezoom
DIEREN – Bibliotheek Veluwezoom organiseert van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari leuke activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen. Voorleesfeestjes met o.a. wethouders Dorus Klomberg en Ronald van Hoeven, en een theatervoorstelling van zangeres en theatermaker Katiuscia Principato.
Bij deze activiteiten staat het belang van voorlezen aan het jonge kind centraal: voorlezen beleef je samen.

Prentenboek van het Jaar

Het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos is Het Prentenboek van het Jaar! Het boek 'Help! Een verrassing!' is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin 'jezelf mogen zijn' op een subtiele manier centraal staat.
(Tekst gaat verder onder de foto)
nationale voorleesdagen bibliotheek veluwezoom1

Activiteiten

Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je (klein)kind. Daarom organiseert de Bibliotheek Veluwezoom o.a. voorleesfeestjes van woensdag 24 januari tot en met dinsdag 30 januari in de Bibliotheek Dieren, Rheden en Velp. In Rheden is wethouder Dorus Klomberg te gast, in Velp wethouder Ronald ter Hoeven. In de voorjaarsvakantie, op zaterdag 16 februari, is er een kindervoorstelling van zangeres en theatermaker Katiuscia Principato over het boek: Help! Een verrassing.
Op de website van Bibliotheek Veluwezoom vind je het volledige overzicht van alle activiteiten: www.bibliotheekveluwezoom.nl/nationalevoorleesdagen . Ze helpen je ook graag aan een mooi boek voor jou en je (klein)kind.

Voorleespopje

Een bibliotheekabonnement is voor jongeren onder de 18 jaar gratis. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgt ieder kind (0 tot 6 jaar) dat nieuw wordt ingeschreven het voorleespopje cadeau.

Blijven lezen

Als kinderen blijven lezen, is dit goed voor hun ontwikkeling. Ze hebben hier ook later profijt van, bij het studeren, vinden van een baan en het digitaal regelen van zaken. Als je nu je jonge kind voorleest, ervaart je kind daar het hele leven de positieve effecten van.

Meer weten?

De Voorleesfeestjes zijn gratis toegankelijk, tickets voor de kindervoorstelling kosten €5,-. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekveluwezoom.nl/nationalevoorleesdagen .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.