Bewoners vullen en onderhouden boomspiegels in dorp Rheden

29 okt 2022, 21:01 Nieuws
arnhemseweg 29 10 22 000
rheden.nieuws.nl
RHEDEN - Bewoners van de Arnhemseweg, vanaf nummer 32 tot en met 94, hebben op zaterdagochtend 29 oktober de boomspiegels, braakliggende aarde om de boomstam, beplant met vaste planten. In totaal werden er ruim 30 bomen voorzien van beplanting.
Het initiatief voor deze vergroeningsactie lag bij de bewoners Sandy Bogisch en Roel van Dijk. In veel andere straten in het land hadden ze gezien wat de meerwaarde is als je deze kleine oppervlakte vergroent. Sandy: "Naast dat het veel mooier is, omdat er geen distels en ander ongewenste planten groeien, is het ook goed voor de vlinders, bijen en andere insecten: .
Er zijn in totaal 8 verschillende soorten bij de bomen geplant en daar is rekening gehouden met de bloeitijd en de hoogte van de planten. Roel laat weten erg verheugd te zijn over het enthousiasme en betrokkenheid van de straatgenoten. "Als ik zie wat voor prachtige reacties we op de whatsappgroep krijgen, is dat fijn te lezen".
Daar sluiten de woorden van wethouder Dorus Klomberg op aan. "Het is mooi dat een gedeelte van de Arnhemseweg wordt vergroend en door de inwoners wordt onderhouden, maar zoals we hier met z’n allen op deze prachtige zaterdag staan, merk je ook dat het goed is voor de onderlinge contacten". ’ Volgens de wethouder is het dan ook een win-win situatie.
Wie neemt het stokje over?
Als andere inwoners uit de gemeente Rheden enthousiast zijn geworden over dit initiatief en het stokje willen overdragen dan kunnen ze met Sandy en Roel hierover contact opnemen, want ze delen hun kennis over de aanpak, assortiment van de planten en de samenwerking met de gemeente graag.
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.