Bijzondere Boomplantdag bij Boerderij 'De Elzenhof' brengt nieuwe leven in de wei

09 dec 2023, 18:55 Nieuws
aanleg hoogstamboomgaard de elzenhof 2023 2
VELP - Op een frisse zaterdagochtend, 9 december, bundelden zo'n vijftien enthousiaste vrijwilligers hun krachten bij 'De Elzenhof', de biologische boerderij tussen Velp en Rheden. De langgekoesterde wens van boer Wilco Nieuwenhuis werd werkelijkheid toen er kersen-, appel- en pruimen- perenbomen werden geplant in de uitgestrekte weide die naast het woonhuis ligt.
Met de hulp van een handige minigraafmachine werden de plantgaten gegraven, maar het echte werk werd met hart en ziel door de vrijwilligers volbracht. Verse mest zorgt ervoor dat de bomen een gezonde start krijgen. Om de bomen te beschermen tegen nieuwsgierige koeien, speelse paarden en hongerige konijnen werden er palen met prikkeldraad rondom geplaatst, en speciale bescherming om de stammen aangebracht.
Tijdens een welverdiende pauze werden de vrijwilligers getrakteerd op heerlijke koffie en thee, vergezeld door een verrukkelijke zelfgebakken appeltaart, speciaal bereid door boerin Rosan. De wens en hoop is dat in de toekomst nog meer taarten gebakken kunnen worden met de appels die deze boomgaard zal voortbrengen.
Met deze vreugdevolle dag vol gezamenlijke inspanning is niet alleen een nieuw hoofdstuk begonnen voor 'De Elzenhof', maar ook voor de gemeenschap die zich verenigde om deze bijzondere droom te verwezenlijken. Het is een veelbelovend begin voor een toekomst vol smakelijke vruchten en gemeenschapszin.
Werkgroep Elzenhof is een groep vrijwilligers die werken uit naam van Stichting Landsschapsbeheer Gelderland die maandelijks werkzaamheden verrichten om en rond de boerderij.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

aanleg hoogstamboomgaard de elzenhof 2023 3
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.