Binnenkort start Reef Infra met vervanging viaducten A348

24 jul 2016, 14:05 Nieuws
vervanging viaducten a348
VELP/RHEDEN - Binnenkort start provincie Gelderland met de vervanging van 2 viaducten van de A348. Het gaat om het viaduct Overhagen bij bedrijventerrein De Beemd en het viaduct Biljoen bij de aansluiting op de N785 bij Rheden.
vervanging viaducten a348 google maps
Levensduur
De viaducten in de A348 naderen het eind van hun technische levensduur. Door ze te vervangen wordt het totale wegennetwerk duurzaam versterkt. De nieuwe viaducten zijn ontworpen en gebouwd voor een levensduur van 100 jaar.


Afsluitingen
Het verkeer op de A348 wordt met verkeersmaatregelen en een aangepaste snelheid langs de werkzaamheden geleid. Afsluiting van de A348 is daardoor niet nodig.
Drie weekenden dicht
De wegen onder de viaducten worden drie werkweekenden afgesloten voor doorgaand verkeer om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. De eerste sloopwerkzaamheden starten in het weekend van 27 en 28 augustus. Buiten de weekendafsluitingen zijn de onderliggende wegen weer open voor verkeer.


De Beemd blijft bereikbaar
Bedrijventerrein de Beemd blijft te allen tijde bereikbaar via de A348. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Overhagen is het bedrijventerrein voor langzaam verkeer niet bereikbaar via de Rietganssingel. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Biljoen (afslag Velp) wordt het verkeer omgeleid via afslag Rheden.
Voor de aanwonenden wordt op 17 augustus in 'De Paperclip' aan de Eiberstraat in Velp een inloopbijeenkomst georganiseerd. Vanaf 19.30 is daar informatie over de nieuwe situatie, de planning en de verkeersmaatregelen beschikbaar.