Boekenweek: Marieke Lucas Rijneveld signeert in Velp tijdens de Boekenweek

08 apr 2022, 12:14 Nieuws
marieke lucas rijneveld keke keukelaar
VELP - Een korte voordracht en een signeersessie van Marieke Lucas Rijneveld. De schrijver van het Boekenweekessay over het thema 'Eerste liefde' is dinsdag 12 april in Velp te gast bij Boekhandel Jansen & de Feijter. Toegang is vrij, reserveren niet nodig!
Marieke Lucas Rijneveld debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die onder andere werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut, en in Spaanse, Italiaanse en Duitse vertaling uitkwam. In 2019 verscheen de bundel Fantoommerrie, die bekroond werd met de Ida Gerhardt Poëzieprijs en eveneens in het Italiaans en Duits werd vertaald.
In 2018 publiceerde Rijneveld het romandebuut, De avond is ongemak. Het boek oogstte uitzonderlijk veel lof. De vertaling verschijnt in 39 landen. The Discomfort of Evening, in vertaling van Michele Hutchison, werd bekroond met de International Booker Prize 2020. In datzelfde jaar verscheen de wederom bejubelde roman Mijn lieve gunsteling, die op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs stond en de F.Bordewijk-prijs toegekend kreeg. Inmiddels heeft deze roman zijn weg gevonden naar 14 andere taalgebieden. Begin 2022 verschijnt de dichtbundel Komijnsplitsers en in maart 2022 tekent Rijneveld voor het Boekenweekessay, Het warmtefort, waarin het Boekenweekthema Eerste liefde een belangrijke rol speelt.

Praktische info

Dinsdag 12 april 2022, 15.00-16.00 uur. Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp. Toegang vrij, reserveren niet nodig.
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.