Botsing tussen trein en dieplader bij spoorwegovergang Ommerhofselaan in Velp

25 okt , 17:39 Nieuws
botsing tussen trein en dieplader bij spoorwegovergang ommerhofselaan in velp 25 10 2024 1
rheden.nieuws.nl
VELP - Op de spoorwegovergang aan de Ommerhofselaan in Velp vond een aanrijding plaats tussen een trein en een vrachtwagen met een dieplader. Tijdens het manoeuvreren raakte de vrachtwagen vast op het spoor terwijl deze vanaf de Ommerhofselaan via de Alexanderstraat de Zuider Parallelweg wilde opdraaien. Op dat moment gingen de spoorbomen omlaag.
Een fietser probeerde de vrachtwagenchauffeur nog te waarschuwen, maar het ongeluk bleek onvermijdelijk. De achterzijde van de dieplader werd geraakt door de trein. Gelukkig reed de trein op dat moment niet op volle snelheid en kwam enkele honderden meters verder tot stilstand. Zowel de machinist als de vrachtwagenchauffeur kwamen met de schrik vrij en raakten niet gewond.
De vrachtwagenchauffeur kon de schade aan zijn dieplader provisorisch herstellen met spanbanden en zijn weg uiteindelijk vervolgen. De spoorbomen liepen schade op door de aanrijding en zullen door ProRail worden gerepareerd. Tot die tijd is het treinverkeer stilgelegd. NS meldt dat het treinverkeer tot vanavond 19:00 uur niet zal worden hervat.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.