Bouw nieuwe gemeentehuis in De Steeg officieel gestart

11 jul 2023, 20:35 Nieuws
gemeente rheden start officieel met de bouw van het nieuwe gemeentehuis 1
DE STEEG - De bouw van het nieuwe gemeentehuis van gemeente Rheden is nu officieel van start gegaan. Op dinsdagochtend 11 juli was het moment daar, genodigden, bouwers, wethouders, pers en burgemeester Carol van Eert waren gezamenlijk aanwezig om de officiële handeling voor de start van de bouw gade te slaan en uit te voeren.
Door het op zijn plek hijsen van een zogenaamde kanaalplaat, één van de vloerdelen, werd door Fabian Bovenlander, directeur Van Wijnen Arnhem, burgemeester Carol van Eert en wethouder Dorus Klomberg het startschot gegeven voor de bouw.
In 2020 besloot de raad dat er een nieuw gemeentehuis moest komen omdat het gebouw sterk verouderd was en niet meer voldeed aan de huidige normen en eisen. In maart was de ondertekening van de bouwovereenkomst. Het nieuwe gemeentehuis komt op de plek van het voormalige gemeentehuis, maar wordt een stuk kleiner en duurzamer.

Burgemeester Carol van Eert

"Fijn dat het zover is dat de bouw van ons nieuwe gemeentehuis nu écht gaat beginnen. Volgens planning is de oplevering in oktober 2024. Dat betekent dat de medewerkers waarschijnlijk eind 2024 verhuizen naar het nieuwe pand en dat we vanaf dat moment ook weer één centrale plek hebben waar onze inwoners van harte welkom zijn!”

Wethouder Klomberg (vastgoed):

“Het fundament voor het nieuwe gemeentehuis is vanochtend gelegd. Het ontwerp voor dit gebouw is energieneutraal, er komen zonnepanelen op het dak, er is hemelwaterinfiltratie en het nieuwe gemeentehuis verbruikt geen gas. Bovendien worden materialen uit het oude gemeentehuis hergebruikt in het nieuwe gemeentehuis. Ik ga ervanuit dat we samen met onze regionale aanbieders Van Wijnen en ITN een efficiënt en duurzaam gebouw neerzetten waar onze inwoners en medewerkers zich vast snel thuis zullen voelen”.

Fabian Bovenlander, directeur Van Wijnen, vestiging Arnhem:

”De duurzaamheidsambities van de gemeente Rheden passen heel goed bij ons als ontwikkelaar en bouwer. We zijn dan ook erg verheugd de bouw van het nieuwe toekomstbestendig gemeentehuis van Rheden te realiseren”.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.