Bouwplezier en avontuur voor Kinderen in Dieren

14 aug , 16:56 Nieuws
bouwplezier en avontuur voor kinderen in dieren madierodam 13 08 2024 1
DIEREN - Op maandag 12 augustus ging de jaarlijkse vakantieweek bij Madierodam van start, dit jaar met het thema "Knotsgekke Oertijd". Tot en met donderdag 16 augustus dompelen kinderen van basisscholen in Dieren zich onder in de wereld van oermensen, dinosaurussen en andere wezens uit vervlogen tijden. De activiteiten vinden plaats aan de Admiraal Helfrichlaan 95, op het terrein van voetbalclub Dierensche Boys.
Een van de hoogtepunten van deze vakantieweek is het bouwen van een huttendorp, een geliefde traditie voor zowel jonge als oudere kinderen. Dit jaar hebben maar liefst 230 kinderen zich ingeschreven om deel te nemen. Voor de jongste deelnemers, kinderen uit groep 1 en 2 vanaf 4 jaar, is er dagelijks een programma van 09.00 tot 12.30 uur. Na afloop worden zij weer opgehaald door hun ouders of grootouders.
Kinderen vanaf groep 3 tot en met de eerste klas van de middelbare school kunnen meedoen aan alle activiteiten en blijven van 09.00 tot 16.00 uur op het kamp. In groepjes van maximaal acht kinderen bouwen zij, begeleid door een oudere vrijwilliger, aan hun eigen hut. Tussen de middag, om 12.30 uur, eten ze gezamenlijk hun meegebrachte lunch. Naast het bouwen zijn er ook andere creatieve activiteiten zoals knutselen, schilderen en optredens met dans en muziek op de grote podiumwagen. Met het warme weer zorgen de waterspelen voor welkome verkoeling.
Op donderdag 15 augustus zijn ouders, grootouders en andere belangstellenden van harte welkom om van 18.00 tot 18.45 uur de indrukwekkende hutten en creaties van de kinderen te bewonderen. Kinderen die zich hiervoor hebben opgegeven, kunnen vanaf 19.00 uur deelnemen aan het avondprogramma, waarna de kinderen uit groep 7, 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs in hun zelf opgezette tentjes overnachten op het kamp.
Burgemeester op bezoek
Op dinsdag 13 augustus bracht burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden om 12.00 uur een bezoek aan Madierodam. Hij zorgde voor een welkome verrassing door iedereen te trakteren op een waterijsje, wat met de oplopende temperatuur van 33 graden voor de nodige verkoeling zorgde. De kinderen toonden met trots hun hutten, waar ze hard aan hadden gewerkt. Ook de jongste kinderen, die druk bezig waren met knutselen in de grote tenten, kregen aandacht van de burgemeester.
Vanwege de extreme hitte van 33 graden op maandag besloot de organisatie om het programma in te korten. Het kamp eindigde die dag om 12.30 uur, waardoor de kinderen eerder werden opgehaald en geen lunchpakket hoefden mee te nemen. Ook op dinsdag, toen de temperatuur opnieuw rond de 32 graden lag, werd het programma aangepast.
Het kamp sluit af op vrijdag om 13.00 uur, gevolgd door een feestelijke afsluiting vanaf 17.45 uur. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om mee te vieren. Er zal een frietkraam aanwezig zijn en er worden diverse frisdranken verkocht.
Madierodam wordt gehouden op het voormalige voetbalveld achter Dierensche Boys, waarbij de ingang van de voetbalclub aan de Admiraal Helfrichlaan 95 wordt gebruikt.
Meer foto's: 
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.