Burgemeester Carol van Eert bezoekt het huttenbouwdorp 'Bouwburg' in Velp

16 aug , 10:27 Nieuws
bouwburg velp 15 08 2024 1
VELP - Op donderdag 15 augustus bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan het grootste huttenbouwdorp van de gemeente Rheden, 'Bouwburg', gelegen aan de Broekstraat in Velp, vlak voor de oude Zusterflat. De burgemeester trakteerde de bijna 700 aanwezige kinderen op een verfrissend waterijsje, waarna hij uitgebreid de indrukwekkende hutten bewonderde die de kinderen met veel enthousiasme hadden gebouwd.

Een week vol bouwplezier en uitdagingen

Het huttenbouwdorp 'De Bouwburg' is een jaarlijkse traditie in Velp, die plaatsvindt in de laatste week van de schoolvakantie, van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Dit jaar stond het evenement in het teken van het thema 'Onder Water'. De week begon met tropische temperaturen van rond de 32 graden op maandag en dinsdag. Woensdagmiddag sloeg het weer echter om, en tegen sluitingstijd barstte een flinke regenbui los, waardoor het terrein veranderde in een modderpoel, geheel passend bij het thema. Gelukkig was het water op donderdag weer grotendeels gezakt, waardoor de kinderen en vrijwilligers hun activiteiten konden hervatten, zij het met modderige voeten.

Traktatie en rondleiding door de burgemeester

Burgemeester Van Eert begon zijn bezoek op donderdag bij het minikamp, waar zo'n 70 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar verbleven. Hier bewonderde hij de knutselwerkjes die de jongste deelnemers hadden gemaakt in de grote tenten. Als beloning voor hun harde werk kregen de kinderen een heerlijk waterijsje. Vervolgens riep de burgemeester de 620 kinderen van 6 tot en met 12 jaar, die deelnamen aan het grote kamp, bijeen op de podiumwagen om hen welkom te heten. Ook zij, evenals de vrijwilligers, werden getrakteerd op een ijsje. Na deze warme ontvangst kreeg de burgemeester een rondleiding langs de vele bouwwerken, die stuk voor stuk getuigen van creativiteit en doorzettingsvermogen. De kinderen waren nog druk bezig om hun hutten verder te verfraaien.

Een grote organisatie met veel vrijwilligers

Tijdens zijn bezoek kreeg de burgemeester een goed beeld van de omvang van de organisatie. Zo waren twee vrijwilligers druk bezig om brood te smeren en te voorzien van beleg. Dit betekende dat er een hele grote hoeveelheid boterhammen moesten worden gesmeerd. Verderop waren andere vrijwilligers bezig met het bakken van vissticks, gedoneerd door de plaatselijke Albert Heijn, als extraatje voor de kinderen. In totaal werden er maar liefst 620 vissticks gebakken, die op een puntbroodje werden geserveerd. De kinderen bouwden in groepjes hun eigen hutten, maar er was nog veel meer te beleven. Zo waren er dagelijks toneelvoorstellingen, knutselactiviteiten, sport- en spelactiviteiten, en een playbackshow. Daarnaast konden de kinderen zich uitleven op een grote stormbaan en genieten van waterpret in een enorme waterbak.

Een feestelijke afsluiting

Op vrijdag wordt de week traditioneel afgesloten met een eindvoorstelling in de ochtend. Rond 12.00 uur komt er een einde aan de festiviteiten, waarna de week feestelijk wordt afgesloten met alle kinderen, vrijwilligers, ouders, opa’s en oma’s.

Meer foto's:

Bouwburg Velp 2024

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.