Buurtkast Velp Zuid viert 1-jarig bestaan: een bron van solidariteit en hulp

30 jan , 16:05 Nieuws
20230203 130820
VELP - Een jaar geleden werd de buurtkast Velp Zuid geïntroduceerd en sindsdien heeft het een belangrijke rol gespeeld in de gemeenschap. Dagelijks ontvangt het kastje bezoekers die er eetbare en huishoudelijke producten vinden, beschikbaar gesteld van 8:30 tot 18:00 uur. Maar er is een twist: buiten deze uren blijft het kastje leeg, klaar om de volgende dag weer gevuld te worden.
Het concept is simpel maar doeltreffend: mensen die het nodig hebben kunnen hier voedsel en andere benodigdheden uithalen, met een maximum van drie stuks per keer. Zo blijft er ook voor anderen wat over, wat de solidariteit binnen de gemeenschap versterkt.
De beheerders van het kastje zetten zich dagelijks in om het te vullen, maar ze kunnen zeker wat extra hulp gebruiken van medebewoners en sponsoren. Het buurtkastje is namelijk volledig afhankelijk van donaties. Gelukkig ontvangen ze regelmatig giften van Plus Velp en buurtkastje Kakelvers by Adam , die voorziet in verse eieren rechtstreeks van een kippenboer, en omwonenden.

Als u wilt bijdragen, is het goed om te weten waar behoefte aan is:

Voedsel in blik, zoals soepen, sauzen en groenten, wordt veel gevraagd, net als koffie, thee, vers fruit en pastasoorten. Ook schoonmaakmiddelen, douchegel, tandpasta en shampoo zijn van harte welkom.
Hoewel de intenties waarschijnlijk goed zijn, willen we u erop wijzen dat het niet is toegestaan om rookwaren, alcohol of contant geld in het kastje te leggen. Ook aangebroken verpakkingen en producten die over de datum zijn, kunnen in verband met de hygiëne en veiligheid niet worden geaccepteerd.
Als u iets wilt doneren voor uw medemens, kunt u dit in het kastje plaatsen of contact opnemen met beheerster Henny van Engelenburg.

Kastje gezocht

Henny is tevens op zoek naar een nieuwe kast, bij voorkeur waterdicht en met een goed sluitbaar deurtje. Heeft u nog een geschikte kast staan neem dan aub contact op.

“Laten we samen het succes van het buurtkastje vieren en blijven bijdragen aan een sterke en ondersteunende gemeenschap.”

  • Informatie, vragen, aanbod goederen of een financiële bijdrage: neem contact op met Henny via [email protected]
  • Locatie Buurtkast: Dr Willem Dreeshof 37 Velp-Zuid
  • Facebookpagina: Buurtkast Velp Zuid
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.