Campagne 'Ik Laad Accuraat' van start in Rozendaal

16 okt , 17:32 Nieuws
campagne ik laad accuraat van start in rozendaal 16 10 2024 1
rheden.nieuws.nl
ROZENDAAL/VELP – Tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober vraagt Brandweer Gelderland-Midden aandacht voor het veilig opladen van accu’s van e-bikes en e-scooters. Gebruikers kunnen zelf veel doen om brand te voorkomen. De campagne 'Ik Laad Accuraat' werd op woensdag 16 oktober officieel afgetrapt door burgemeester Ester Weststeijn bij IKC De Dorpsschool in Rozendaal, samen met de brandweer.
Zowel de burgemeester van Rozendaal als de directrice van IKC Dorpsschool Rozendaal Meera Limpens en leerlingen en ook brandweer mensen zoals René Bierman waren bij de aftrap aanwezig.

Elektrische fietsen en scooters worden steeds populairder.

Sinds 2021 worden er zelfs meer e-bikes verkocht dan gewone fietsen. Met de groeiende populariteit neemt echter ook het aantal branden door accu’s van deze vervoersmiddelen toe. Veel mensen zijn zich onvoldoende bewust van de risico’s bij het opladen van accu’s of nemen niet de juiste voorzorgsmaatregelen.

Nationale Brandpreventieweken

Oktober staat in het teken van de Nationale Brandpreventieweken, waarin de brandweer jaarlijks extra aandacht vraagt voor brandveiligheid. Dit jaar ligt de focus in de provincies Gelderland en Overijssel op het veilig laden van e-bike- en e-scooteraccu's. De landelijke campagne 'Ik Laad Accuraat' is hier een belangrijk onderdeel van, met als doel het bewustzijn rondom het veilig opladen van accu’s te vergroten.

Tips voor veilig laden van accu’s

Via de campagne 'Ik Laad Accuraat' worden inwoners geïnformeerd over de gevaren van het onveilig opladen van accu’s en hoe ze dit kunnen voorkomen. Door simpele maatregelen kunnen gebruikers niet alleen de kans op brand verkleinen, maar ook de levensduur van hun accu verlengen. Het online platform biedt handige tips, zoals wanneer het beste moment is om een accu op te laden en wat te doen als een accu is gevallen of beschadigd. Bezoekers kunnen de volledige lijst van tips bekijken op www.iklaadaccuraat.nl.

Samenwerking met de branche

Brandweer Gelderland-Midden werkt samen met de BOVAG en de RAI Vereniging om de campagne onder de aandacht te brengen bij inwoners van de regio. Lokale BOVAG-fietsspecialisten ontvangen promotiemateriaal van de brandweer om klanten te informeren over het veilig laden van accu’s. Daarnaast worden op plekken waar veel fietsen staan, zoals fietsenstallingen, stoeptegelstickers geplaatst met tips en een QR-code naar de campagnewebsite.

Meer foto's:

78453162
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.