De Mattheuspassion in Dorpshuis Rheden

30 mrt 2022, 13:20 Nieuws
johan sebastian bach public domain
Public Domain
RHEDEN - Deze avond staat in het teken van de Mattheuspassion, een van de meesterwerken van Johann Sebastiaan Bach. Bach geldt als een van de belangrijkste componisten uit de muziekgeschiedenis.
Vrijwel iedereen heeft wel eens delen uit zijn werken gehoord en bijna iedereen heeft muziek van hem in huis. Maar wie is deze man geweest? En wat is er zo bijzonder aan zijn muziek?
Onder leiding van theoloog en schrijver/dichter Frans Ort gaan ze zich verdiepen in de compositie en theologie van Bachs bekendste werk, de MattheusPassion. Hierbij valt er zeker ook genoeg te beluisteren en te beleven.
De avond wordt georganiseerd door ‘De Verbeelding‘ op 8 april en begint om 20.30 uur. Vanaf 20.00 uur bent u welkom in het Dorpshuis, Meester B. van Leeuwenplein 3 te Rheden. Kaarten à 5 euro kunnen besteld worden via www.centrumdeverbeelding.nl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.