Docent Lieke Brugman winnaar “Leraar van het jaar 2023 MBO”

06 okt 2023, 14:20 Nieuws
lieke brugman astrum college velp
VELP - Op donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, vond de verkiezing voor Leraar van het Jaar plaats. Dit jaar is docent pedagogiek, Lieke Brugman (28) van Astrum College Leraar van het Jaar 2023 van het MBO geworden. Collega’s en studenten vertrokken vanaf Astrum College te Velp naar de finale om Lieke aan te moedigen.
En met een prachtig resultaat! Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, maakte samen met demissionair minister van primair en voortgezet onderwijs, Mariëlle Paul, de winnaars bekend.
Over de keuze voor Lieke als Leraar van het Jaar 2023 van het mbo zei de jury: ‘’Lieke vindt het belangrijk dat de student door het hele team gezien en gehoord wordt. Als mbo-alumnus weet ze als geen ander hoe een leraar een student in positieve, maar ook in negatieve zin kan beïnvloeden. Lieke heeft aangetoond dat ze zich daar keihard voor inzet. Wat Lieke uniek maakt, is de directe koppeling tussen het welzijn van studenten en van leraren. Dit brengt ze op een overtuigende wijze naar voren.’’ aldus de jury van de verkiezing voor Leraar van het Jaar mbo.

Over de verkiezing

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. In 1999 is de eerste verkiezing georganiseerd voor de Leraar van het Jaar in het voortgezet onderwijs om het beroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Het initiatief sloeg aan: in 2005 werd het basisonderwijs toegevoegd aan de verkiezing, in 2007 het mbo en in 2012 was er de eerste ambassadeur voor het speciaal onderwijs.
Studenten en collega's van Astrum College zijn supertrots op Lieke dat ze Leraar van het Jaar 2023 van het MBO is geworden! Astrum College biedt meer dan onderwijs alleen. Studenten krijgen de ruimte om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Krachtig en vol vertrouwen zijn de studenten van Astrum College straks klaar voor hun toekomst. ‘’Daar werk ik als Leraar van het Jaar samen met mijn collega’s van Astrum College elke dag aan. Iedere docent en ondersteuner zet zich elke dag enorm in om het beste voor de student te bereiken. Daar ben ik trots op! Ik wil benaderbaar zijn voor mijn collega’s en studenten zodat we samen het ambassadeurschap dragen.’’
aldus Lieke Brugman, Leraar van het Jaar mbo 2023.
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.