Doortrekken A15 en verbreden A12 Velp tot aan afslag A18 en/of Duitse grens gaat door!

02 okt , 14:26 Nieuws
doortrekken a15 via15
REGIO – De Raad van State heeft op woensdag 2 oktober 2024 het Tracébesluit ViA15 definitief verklaard. Na een zevenjarige beroepsprocedure is er nu een einduitspraak over het project, dat de bereikbaarheid in de regio Arnhem-Nijmegen en de verbinding tussen de haven van Rotterdam en Duitsland zal verbeteren.
De verbreding van de A12 en A15 en het doortrekken van de A15 zullen de verkeersdruk verlichten. Minister Madlener van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Klaas Ruitenberg van Gelderland zijn enthousiast over de uitspraak. De procedure richtte zich vooral op stikstofdepositie en de effecten op Natura 2000-gebieden.
Goed nieuws voor de regio
De uitspraak is positief nieuws voor de bereikbaarheid van de regio Arnhem-Nijmegen. De verbreding van de A12 en A15 en het doortrekken van de A15 naar de A12 zal helpen om de verkeersdruk te verminderen. Ook zorgt het voor een betere verbinding tussen Rotterdam en Duitsland, wat belangrijk is voor het goederenvervoer. Volgens Minister Madlener zal het project zorgen voor een betere doorstroming, met name voor weggebruikers in de regio Arnhem-Nijmegen.
Gelders gedeputeerde Klaas Ruitenberg benadrukt dat de uitbreiding van de A15 en A12 nodig is om het verkeer veiliger te maken, files te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit zal niet alleen goed zijn voor de inwoners van Gelderland, maar ook voor de nationale economie.
Lange beroepsprocedure
De beroepsprocedure begon in 2017 na het Tracébesluit en duurde zeven jaar. De belangrijkste discussies gingen over de stikstofdepositie en de gevolgen voor Natura 2000-gebieden. In de afgelopen jaren moest het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meerdere keren het besluit herzien en nader toelichten. Na drie tussenuitspraken van de Raad van State is nu definitief beslist dat het project door kan gaan.
Toekomstige uitvoering
Hoewel de beroepsprocedure lang heeft geduurd, kan nu begonnen worden met de uitvoering van het project. Rijkswaterstaat en de aannemer moeten de projectorganisatie opnieuw opbouwen, nadat deze was afgebouwd na de voorbereidingen van het Tracébesluit. Nieuwe afspraken en planningen moeten worden gemaakt voordat het werk van start kan gaan.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.