Echtpaar Westra-Kaatman viert 70-jarig huwelijksjubileum

14 okt , 16:37 Nieuws
echtpaar westra kaatman viert 70 jarig huwelijksjubileum 14 10 2024 1
rheden.nieuws.nl
RHEDEN – Op maandag 14 oktober bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan de heer en mevrouw Westra-Kaatman om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar vierde dit bijzondere jubileum om 13.00 uur in hun woning in Rheden.
De heer Henk Westra werd geboren op 26 december 1933 in Rheden en zijn echtgenote, mevrouw Annie Westra-Kaatman, op 17 april 1935 in Hall (gemeente Brummen). Het paar leerde elkaar kennen in 1953 tijdens een dansavond in Loenen. Na hun huwelijk vestigden zij zich in Worth Rheden, waar hun eerste dochter, Ans, in 1955 werd geboren. In 1961 volgde hun tweede dochter, Helma, die werd geboren aan de Broekveldseweg in Rheden.
De heer Westra werkte jarenlang in de bouw, eerst als timmerman en later als uitvoerder. Het huis waarin zij nu wonen heeft hij zelf gebouwd in de avonduren. Mevrouw Westra werkte na hun huwelijk als huisvrouw en zorgde voor hun twee dochters.
Sport speelde een grote rol in hun leven. De heer Westra was een fervent zeiler en reisde het hele land door om deel te nemen aan wedstrijden in zijn zeilboot, de "Schakel", samen met zijn dochters. Later maakte hij de overstap naar wielrennen en heeft hij vele kilometers door heel Nederland afgelegd. Ook mevrouw Westra bleef altijd actief. Ze organiseerde activiteiten bij de ouderensoos in het Klokhuis, volgde yoga en gymnastieklessen en was lid van een zwemclub. Daarnaast zorgde ze altijd voor het huishouden, wat ze nog steeds doet, want het echtpaar woont nog zelfstandig.
Hoewel hun gezondheid de laatste jaren te wensen overlaat, en ze niet meer zo actief kunnen zijn als voorheen, zijn ze dankbaar voor de hulp van hun dochter en schoonzoon, die ook in Rheden wonen.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.