Eerste Mantelzorgpluimen uitgereikt in Rheden en Rozendaal

11 okt , 11:38 Nieuws
eerste mantelzorgpluimen uitgereikt in rheden en rozendaal 10 10 2024 1
rheden.nieuws.nl
RHEDEN - Op donderdag 10 oktober zijn de allereerste Mantelzorgpluimen uitgereikt in de gemeentes Rheden en Rozendaal. Deze pluimen zijn bedoeld om mantelzorgers te bedanken voor hun onmisbare zorg en inzet. In het kantoor van de MVT, de organisatie voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp, ontvingen twee mantelzorgers persoonlijk een pluim uit handen van de wethouders Paul Hofman (Rheden) en Tineke van der Pas (Rozendaal).
De eer viel dit jaar te beurt aan Anneke Meinders uit de gemeente Rheden en Manon Beije uit Rozendaal. Beide dames kregen naast hun welverdiende pluim ook een Lokaal Rheden Cadeaukaart overhandigd, als waardering voor hun toewijding. Zij staan symbool voor de vele mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een chronische ziekte of een lichamelijke of verstandelijke beperking.
In totaal zullen deze week zo'n 350 mantelzorgers uit beide gemeentes een Lokaal Rheden Cadeaukaart ontvangen. Naast de cadeaukaart krijgen zij ook de "Wegwijzer voor mantelzorgers", met nuttige informatie en hulpbronnen, evenals een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorg op 2 november. Deze dag staat volledig in het teken van het eren van mantelzorgers en biedt een moment van erkenning en ontspanning.
Tijdens de uitreiking waren ook een aantal vrijwilligers van MVT aanwezig, die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de cadeaukaarten. Kees Verspui, voorzitter van het bestuur van MVT, sprak zijn dank uit aan alle betrokken vrijwilligers. Twee van hen kregen als blijk van waardering voor hun extra inzet een boeket bloemen. Lidy Kelderman, coördinator van MVT, benadrukte het belang van deze pluimen: "Een belangrijk doel van de Mantelzorgpluim is dat mantelzorgers gezien worden."
Met deze jaarlijkse traditie willen de gemeentes Rheden en Rozendaal aandacht vragen voor het harde werk en de vaak verborgen inzet van mantelzorgers. De Mantelzorgpluim is een symbolische, maar waardevolle erkenning voor al diegenen die dagelijks voor hun naasten klaarstaan.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.