En we wensen de WB30 een behouden vaart toe!

02 apr 2018, 21:20 Nieuws
2018 04 02 doop boot wb30 scouting dieren 1
DIEREN - Op Tweede Paasdag heeft Scouting Dieren haar nieuwe schip WB30 officieel welkom geheten. Ondanks het frisse weer was de belangstelling groot, naar schatting waren er zeker 100 mensen.
Na het welkom heten van Burgemeester Carol van Eert, hebben alle aanwezige leden de dag officieel geopend op de traditionele manier. Dit door middel van de Nederlandse vlag te hijsen en de wet van Scouting op te noemen.
Hierna heeft de groepsbegeleider de Burgemeester uitgenodigd om de WB30 officieel te dopen. In dit geval gaat het gezegde “drie maal is scheepsrecht” niet helemaal op, want pas na zes keer brak de fles. Maar dat kon de pret niet drukken en een onder luid applaus was de WB30 dan toch officieel gedoopt.
Na de doop konden alle aanwezigen de nieuwe boot van binnen bezichtigen. De reacties waren erg positief en het enthousiasme van de vrijwilligers die er de afgelopen weken hard voor hebben gewerkt om de WB30 naar Dieren te krijgen spatte er van af.

Sponsoren gezocht!

Omdat er nog veel moet gebeuren aan de binnenkant van het nieuwe schip is Scouting Dieren op zoek naar sponsoren. Dit mag zowel in materiaal als in een financiële donatie.
Daarnaast is Scouting Dieren altijd op zoek naar nieuwe leden en leiding. Op dit moment in het bijzonder zijn ze op zoek naar leiding bij de Thunar Welpen. Ook is er een functie vrij gekomen binnen het bestuur.

Heeft u interesse?

Neemt u dan contact op via [email protected] , kijk op www.scoutingdieren.nl en houd de facebookpagina goed in de gaten. Ook mag u gedurende opkomsttijden altijd even binnen komen lopen.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Lees ook: