Expositie `Bij de Dokter` met Cor Stoel

15 aug 2022, 16:54 Nieuws
cor main
VELP/DIEREN - Tot eind oktober 2022 exposeert beeldend kunstenaar Cor Stoel schilderijen en tekeningen in de Dierense huisartsenpraktijk Hagenau en gezondheidscentrum Een Plus in Velp.
Cor Stoel studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Tussen 1970 en 1990 werkte ze voornamelijk met textiel. Na 1990 verschuift de nadruk in het werk van textiel naar tekenen en schilderen. Vanaf 1972 wordt haar werk regelmatig geëxposeerd. Al haar werk is verhalend.
cor stoel
Tijdens een expositie in het Nijmeegs Museum, werden ook haar tekeningetjes opgemerkt. Kleine krabbetjes met enkele zwarte lijnen die allerlei onderwerpen lieten zien. “Ik maakte deze tekeningetjes altijd al maar gooide ze meestal weg. Als ik een lade vol had kieperde ik het om in de vuilnisbak.” Maar daar kwam verandering in en tot op de dag van vandaag maakt Cor Stoel deze tekeningetjes, en blijven ze nu wél goed bewaard. De pentekeningen zijn kort neergeschreven verhaaltjes.
Ook de schilderijen hebben een verhalend element. Naast de beeldende kunst begeeft Stoel zich ook op het terrein van de poëzie. In 2005 won zij de Nijmeegse Literatuurprijs met het verhaal Wandelen en in 2012 verscheen de gedichtenbundel Huizen en Buitenstaanders.
‘Bij de Dokter‘ is een samenwerking tussen Huisartsenpraktijk Hagenau, Een Plus, Stichting Nieuwe Ruimte en Cultuurbedrijf RIQQ.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.