Expositie Strowerk in Ons Raadhuis Velp

26 aug , 18:02 Nieuws
corndollies
VELP - U heeft nog tot eind augustus 2024 de gelegenheid om de expositie van ‘corn dollies’ en ‘Aargauisch stro-werk’ van Thera Olivier in de vitrine van Ons Raadhuis te bekijken.
De prachtige voorwerpen zijn gevlochten of geweven van graanstengels, traditioneel van de laatste schoof die is geoogst. De corn dolly is bedoeld als een winterverblijf voor de geest van het graanveld en wordt in de lente verbrand of weer in het veld geploegd om de volgende oogst te garanderen. De volkstraditie ontstond in Brittannië.
In de vitrine is ook veel toelichting aanwezig op het ontstaan van de strowerk-traditie. Thera Olivier is een van de weinigen in Nederland die dit ambacht beheerst. Alle stukken zijn te koop, de opbrengst is voor Ons Raadhuis.
De werken zijn te bewonderen en te koop tijdens openingstijden van Ons Raadhuis, Nieuwstraat 1, 6881 SK Velp, https://www.onsraadhuis.com
Thera Olivier 
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.