Festival Klaterklanken bij Kasteel Rosendael: Muziek in een Sprookjesachtige Omgeving

07 jun , 16:03 Nieuws
festival klaterklanken johan kloosterboer
ROZENDAAL/VELP – Zet zaterdag 13 juli 2024 alvast in je agenda, want dan strijkt het openluchtfestival Klaterklanken neer bij Kasteel Rosendael in Rozendaal. Dit reizende klassieke muziekfestival, dat jaarlijks op verschillende bijzondere locaties plaatsvindt, belooft opnieuw een unieke ervaring te worden met een schitterend programma vol muzikaal talent en creatieve cross-overs.

Klassieke toptalenten en innovatie

"Onze horizon wordt elk jaar een stukje breder" , vertelt artistiek leider Idske Bakker enthousiast. "Overal ter wereld wordt prachtige muziek gemaakt en die willen we graag met ons publiek delen. De musici spelen in de natuur én met de natuur. Er zijn geen podia, het publiek zit dichtbij. Klassieke muziek vormt de basis van waaruit wegen worden bewandeld richting hedendaagse muziek en improvisatie."
Het festival brengt een keur aan Nederlandse topmusici samen, die hun talenten laten horen in een omgeving die de zintuigen prikkelt. In een intieme setting, zonder traditionele podia, beleeft het publiek klassieke muziek op een unieke manier – midden in de natuur, tussen de veldbloemen en onder de takken van oude bomen.

Hoogtepunten van het festival

Het hart van Klaterklanken wordt gevormd door de concertwandelingen. In vijf korte concerten van elk tien minuten krijgt het publiek een gevarieerd aanbod van klassieke muziekstijlen gepresenteerd. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Oriol Marès & Talal Fayad: Deze combinatie van een latin- en jazzklarinettist uit Barcelona en een klassiek geschoolde ud-speler uit Syrië zorgt voor een unieke muzikale dialoog vol uitdaging en verleiding.
  • Oorkaan Ensemble: In een theatrale setting combineren ze spannende bewerkingen van klassieke wereldrepertoire met nieuwe composities uit alle windstreken.
  • Emma Roijackers en het HearAndNow Collective: Deze prijswinnende violiste speelt muziek van componisten als Dvořák, Bartók en Ligeti, geïnspireerd door volksmuziek, andere culturen en de natuur.
  • Alexander Warenberg: Deze getalenteerde cellist, opgeleid aan de Kronberg Academy in Brussel, voert het publiek mee in de wereld van Bach, Piatti en Tabakova.
  • Isabel Pronk Trio: Bekend om hun artistieke experimenten, verkennen zij de grenzen tussen opera en muziektheater in hun programma “Zachte stemmen”.

Toegankelijkheid en inclusiviteit

Klaterklanken maakt dit jaar ook concertwandelingen mogelijk voor mensen die minder mobiel zijn of een visuele beperking hebben. Dit initiatief benadrukt het inclusieve karakter van het festival en zorgt ervoor dat iedereen van de muziek kan genieten.
(Tekst gaat verder onder de foto)
familievoorstelling be bach franklin van der erf

Familievoorstellingen en randprogramma

Voor de jongste bezoekers zijn er speciale familievoorstellingen, zoals de peutervoorstelling Thuis best van Achref en Kristján, en het interactieve Be Bach (5+) van theatermaker Ton Meijer. Deze voorstellingen maken op speelse wijze klassieke muziek toegankelijk voor kinderen.
Het festival wordt verder verrijkt met een uitgebreid randprogramma, waaronder pop-up concertjes, een talentenpodium, een silent disco, workshops en een slotconcert waarbij alle musici samenkomen. Een opvallende deelnemer is het Orchestre Partout, een orkest van statushouders en Nederlandse musici die samen een divers wereldrepertoire ten gehore brengen.

Praktische Informatie

Festival Klaterklanken vindt plaats op zaterdag 13 juli 2024 bij Kasteel Rosendael in Rozendaal. Voor tickets en meer informatie kun je terecht op www.klaterklanken.nl . Kom genieten van een dag vol muziek, natuur en vernieuwing op een van de mooiste locaties die Gelderland te bieden heeft!
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.