Film ‘The Quiet Girl’ bij filmavond in Dorpskerk Rheden

27 feb , 12:15 Nieuws
the quiet girl
RHEDEN - Op vrijdagavond 1 maart wordt de film ‘The Quiet Girl’ vertoond in de Dorpskerk van Rheden. Het is een schitterende en ingetogen Ierse film.
De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld.1981: Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín. Cáits stugge oom Seán heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde.
De Ierse filmindustrie is erg in opkomst. ‘The Quiet Girl’ was de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards in 2023 (onder andere Beste Film en Beste Regisseur) en dat is geheel terecht. Het is zeker de moeite waard om deze avond naar de Dorpskerk te komen, ook voor de gezelligheid met een drankje achteraf.
  • Waar: Dorpskerk Rheden
  • Wanneer: vrijdag 1 maart 2024
  • Aanvang: 20.30 uur, deuren open vanaf 20.15 uur
  • Toegang: gratis
  • Meer informatie: www.dorpskerkrheden.nl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.