Filosofische Kring Rozendaal

23 feb 2022, 13:56 Nieuws
govert buys
ROZENDAAL - De Filosofische Kring die najaar 2021 werd gestart onder het thema “Verstoring van de orde, hoe nu verder” wordt hervat. Het thema is nog steeds hoogst actueel. De beide vervallen avonden zullen in maart worden ingehaald.
Maandag 7 maart 2022 komt Prof. Dr Govert Buys van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn inleiding: Markt, moraal en ideologie in tijden van Corona. We waren de afgelopen jaren steeds meer gewend aan ‘de markt’ als ordeningsmechanisme, op allerlei terreinen.
De coronacrisis heeft aan het licht gebracht hoe belangrijk niet-markt mechanismen zijn: solidariteit (hedendaagse vormen van agapè) publiek vertrouwen en centrale sturing vanuit de overheid. Vanuit het onderzoeksthema’s ‘markt, moraal en ideologie’, ‘religie in het publieke domein’ en ‘religie en civil society’ zal aandacht worden besteed aan dat begrip agapè (‘liefde’). Het begrip is afkomstig uit de Bijbelse traditie, het integrerende thema voor deze lezing.
  • Locatie lezing: Serre van Rozendaal, Kerklaan 15, 6891 CM Rozendaal
  • Datum: 07-03-2022
  • Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.