FOTO's: NK Ganzenborstroken bij Groene Dagen op Middachten

20 jun 2016, 17:19 Nieuws
middachten 18 6 16 001
DE STEEG - Voor de tweede keer vonden de Groene Dagen plaats op Landgoed Middachten vele bezoekers bezochten van 17 tot en met 20 juni 2016 de vele stands en demonstratie's op het terrein aan de Middachtenallee in De Steeg.
Ganzeborstroken:
Op de zaterdagochtend vond de vijfde NK Ganzenborstroken plaats, de deelnemers moesten met eigen apparatuur 2,5 kilo ganzenborst klaar maken wat daarna door een jury beoordeeld werd.
Op jacht gebied:
Bij de Groene Dagen vond je alles op het gebied van jagen. Men kon zich laten informeren bij de vele stands over de vangjacht, geweren, camera's, jachtkleding, laarzen, koken met wild, messen slijpen en wild producten proeven. Men kon kleiduiven schieten, of schieten op de luchtbuksbaan en zo meedoen aan de wedstrijd beste schutter.Bij de stand Hoge School Helicon uit Apeldoorn kon men via kabeltouwen de boom in klimmen.
Demonstratie's:
Er waren demonstraties van jachthonden over een parcour. En er waren shows met roofvogels. Men kon in een landrovers een adembenemend parcour afleggen (als men durfde). Er waren demonstratie's met drones om vanuit de lucht het jacht terein te bekijken.
Bosonderhoud:
Ook de bosbouw en houtsector was dit jaar weer aanwezig met informatie over bosbeheer, terreininrichting, -onderhoud, landschapsinrichting, opleidingen in het groen maar ook met tuin- en parkmachines.
Zij hielden verschillende wedstrijden zoals met een kraan het opstapelen van stukken boomstammen, het laden en lossen van de vrachtauto, het vervoer ervan. Het versnipperen van afval hout. Er was een wedstrijd met de kettingzaag het omzagen van boomstammen en het laten vallen zo dicht mogelijk bij de vlag.
Horeca:
Er was op diverse plaatsen van alles te verkrijgen van drank tot heerlijk klaar gemaakt wild, patat of ijs.
Kijk voor meer informatie op : http://www.groenedagen.nl
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.