Spannende Boeken Weken afgesloten met ‘Meet & Greet’

20 jun 2016, 17:17 Nieuws
jan berendsen1
VELP - Thrillerauteur en filmmaker Simon de Waal én Elsevier misdaadverslaggever en True Crime auteur Gerlof Leistra waren zaterdagmiddag 18 juni aanwezig voor een interview- en signeersessie bij Bruna Oosterhoff te Velp.
Speciaal voor de “Spannend Boeken Weken’ schreef Simon de Waal het Geschenkenboek ‘Vector ’. Een zinderende thriller over een dodelijk virus, duistere verleden en goed bewaarde geheimen.
Simon de Waal is onder meer bekend van de boekenserie De Waal & Baantjer, Cop vrs Killer en Pentito. Daarnaast is Simon een bekend script & scenarioschrijver.
Zo schreef hij onder meer voor tv series als ‘Baantjer’, ‘Grijpstra en de Gier’, ‘Russen’ en nu ‘Bureau Raampoort’. Hij kan daarbij putten uit zijn ruime ervaring als rechercheur zware misdaad bij de politie in Amsterdam.
Gerlof Leistra is al 25-jaar misdaadverslaggever bij Elsevier en is gespecialiseerd in verhalen over moord & doodslag, tbs en georganiseerde misdaad. Daarnaast is Gerlof gelauwerd auteur van vele True Crime boeken zoals ‘Moordverhalen’, ‘Op leven en dood ‘ en ‘Bloed op het palet’.
Zijn nieuwste boek ‘Biografie van de Bajes’, dat hij samen met Annemarie van Ulden schreef, geeft een unieke kijk binnen de muren van ’s -Nederlands bekendste - inmiddels gesloten - gevangenis, de Bijlmerbajes.
Beide heren interviewden elkaar en namen ruimschoots de tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden. Zo kwam onder meer de schrijf- inspiratie van Simon uit zijn dagelijks werk als rechercheur aan de orde en beschreef Gerlof hoe ‘Biografie van de Bajes’ tot stand kwam.
Na afloop van de Interviewsessies signeerden beide auteurs hun boeken en schreven er - desgewenst - een gepersonaliseerde boodschap in.
Deze leuke ‘Meet & Greet’ werd onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten.
jan berendsen2
Verslag: Brigitte Schultink