Guus Tangelder Big Band neemt afscheid met ‘Grande Finale’ in Openluchttheater De Pinkenberg

06 jun , 17:57 Nieuws
guus tangelder big band
Guus Tangelder Big Band
VELP/ROZENDAAL Met het concert 'Grande Finale' wordt afscheid genomen van '40 jaar Guus Tangelder Big Band’. Ze doen dit met een uitgebreid slotconcert op vrijdag 21 juni in openluchttheater De Pinkenberg, met muzikale gasten als trompettist Eric Vloeimans en het Charivari Trio.
Componist Joop van Erven schreef de Rhapsody voor Klarinet en Jazzorkest voor de Guus Tangelder Big Band, Guus Tangelder als klarinet solist. Diverse musici uit het het rijke verleden van de Guus Tangelder Big Band zullen spontaan acte de présence geven, waaronder Eric Vloeimans.
Trompettist Eric Vloeimans speelde in de jaren 2000 als solist bij de Guus Tangelder Big Band. Bij deze Grande Finale kijken we uit naar het weerzien met de nationaal en internationaal gewaardeerde trompettist. Samen met de Guus Tangelder Big Band speelt Eric Vloeimans eigen composities en arrangementen.Na afloop van het concert is er een meet and greet met alle muzikanten.

Zomerprogrammering de Pinkenberg

De hele zomer kun je genieten van voorstellingen in openluchttheater de Pinkenberg. Op het programma staat:
  • Vrijdag 7 juni 2024: Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet
  • Vrijdag 14 – 16 juni 2024: Jubileumfestival 90 jaar Pinkenberg, met o.a. Thomas Berge, Steven Kazàn en rapper Sticks (Opgezwolle)
  • Vrijdag 21 juni 2024: ‘Grande Finale’ van de Guus Tangelder Big Band met Eric Vloeimans
  • Zaterdag 22 juni 2024: Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest speelt Midzomernachtsdroom
  • Vrijdag 23 augustus 2024: Muziektheater BOT speelt BRAS
  • Zaterdag 24 augustus 2024: Muziektheater BOT speelt BRAS
  • Zaterdag 7 september 2024: Oye Mambo & Volver
  • Vrijdag 13 september 2024: Kampvuurcafé door Vocal Vibes Kampvuurtrio
  • Zaterdag 14 september 2024: Buitenfilm ‘Les Cyclades’ i.s.m. Filmhuis Dieren

Meer informatie en tickets

De voorstelling is vrijdag 21 juni, van 20.00 tot 23.00 uur in openluchttheater De Pinkenberg, Kluizenaarsweg 4, Rozendaal. Kaartjes kosten € 17,50 in de voorverkoop en € 20,- aan de deur en zijn verkrijgbaar via de website van de Pinkenberg: www.depinkenberg.nl .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.­­