Historische openingsoptocht en feest in Ellecom

17 apr 2023, 18:01 Nieuws
historischejubileumoptocht rheden 450 jaar 16 04 2023 1
ELLECOM/DE STEEG - Een bijzondere optocht vanuit De Steeg en Dieren kwam samen in Ellecom voor de aftrap van het jubileumjaar 450 jaar Rheden.
In De Steeg was het verzamelpunt bij het Amaliaplein. Hier begonnen o.a de Oldtimer van de brandweer, enkele loopgroep van scholen, carnavalswagens, de fanfare, een voddenboer, meerdere Oltimers en de veegfiets uit Ellecom aan hun tocht richting de Middachterallee.
In Ellecom stond een ander gedeelte van de optocht klaar om de Middachterallee te bewandelen. Hier reden enkele legervoertuigen mee, loopgroepen in traditionele kledij, carnavalswagens en ook de muziek mocht niet ontbreken.
In het midden van de allee stond het burgemeester samen met de wethouders, de 7 dorpsschouten en vele toeschouwers te wachten bij het ‘vervangend gemeentehuisje’. Hier kwamen de 2 optochten even tegenover elkaar te staan. Als in een dansvoorstelling voegde de deelnemers van de stoet zich naar één weggedeelte en konden zij elkaar kruisen om hun weg vervolgen. Op Landgoed Avegoor kwam iedereen weer samen.
Vanaf het kleine podium van het gemeentehuisje gaf Burgemeester v Eert een korte speech. Hij gaf aan trots te zijn op alle mensen die deze historische openingsoptocht mogelijk hebben gemaakt, trots op alle inwoners die deelnemen en trots op het 450 jarig bestaan.
“Met de indrukwekkende bevrijdingsoptocht van zaterdag, opdat we de bevrijding niet te vergeten, en vandaag dit evenement ben ik denk ik de trotste burgemeester van Nederland. Na dit prachtige weekend vieren we nog vele momenten en op veel manieren het 450 jaar bestaan van gemeente Rheden. Op 17 oktober sluiten we dit jubileum af met hopelijk herinneringen om nooit te vergeten”
Daarna werd het nieuw geschreven Rhedens volkslied gezonden en was een trapeze act de officiële opening het jubileumjaar.
Op Landgoed Avegoor en Sportpark EDS ging het feest verder met optredens van bands en koren. Je kon daar ook het gemeentehuisje bekijken met daarin het ontstaan van het huisje en de ‘schatkist’ die eerder aangetroffen is bij de sloop van het gemeentehuis. Uiteraard was er eten en drinken en de weergoden werkte mee om deze zondag een succes te maken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Lees het dossier met alle berichten over 450 jaar Rheden
Hieronder de film gemaakt door: Theo van Berkel
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.