Ik buurt mee!-lezing over de familie van Vincent van Gogh

07 okt 2022, 10:06 Nieuws
ik buurt mee 0
ik buurt mee
VELP - Op 19 oktober haalt Velpenaar Pim van Dorp in Boekhandel Jansen & de Feijter de familie Van Gogh uit de schaduw van de beroemde schilder Vincent. Een Ik buurt mee!-lezing.
We weten waarschijnlijk hoe belangrijk zijn broer Theo voor hem was. Misschien hebben we ook gehoord van diens vrouw Jo Bonger die na de dood van Theo in 1891 het beheer over het werk van Vincent kreeg. Maar hoe waren de levens van de rest van de familie? Waren zij ook zo getalenteerd? Hoe waren de familieverhoudingen? Hoe leefden zij?
Velpenaar Pim van Dorp, gepassioneerd geïnteresseerd in Van Gogh (1853-1890), heeft zich hierin verdiept. Hij begint zijn presentatie met de grootvader van Vincent en eindigt bij neef Vincent Willem (geboren in 1890). de basis van de Vincent van Gogh Stichting en het latere (1973) museum.

Praktische info

  • Woensdag 19 oktober, 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, Emmastraat 6, Velp
  • € 5,- per persoon voor fysieke aanwezigheid (exclusief consumpties)
  • € 3,- per persoon voor volgen via live streaming.
  • Gratis toegang voor houders van een Gelrepas (graag vermelden bij de aanmelding)
  • Aanmelden: [email protected] .
Meer toelichting en informatie op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.