In de koepelgevangenis van Arnhem, gratis zelfverdediging voor jonge meiden

13 jun 2017, 11:47 Nieuws
fourdome koepelgevangenis arnhem
ARNHEM - In een omgeving waar tot enkele jaren geleden nog criminelen hun straf uit zaten is het nu tijd om voorlichting aan jonge meiden in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar te geven. In een training van circa 1,5 uur op zaterdag 17 juni 2017 leer je jezelf te verdedigen tegen de online gevaren via social media maar ook krijg je een spoedcursus zelfverdediging en hoe om te gaan met vervelende situaties.

De wereld veranderd, het is niet meer veilig.

Zomaar wat kreten die je te horen krijgt als je vraagt hoe het met de (online) veiligheid is gesteld. En mede door het internet is communicatie eenvoudiger geworden, maar ligt hier ook niet een grote valkuil?
Helaas hoor je regelmatig in het nieuws dat een jonge vrouw in de moeilijkheden is gekomen door bijvoorbeeld loverboys, of via internet iemand leren kennen die toch niet de persoon was hoe die zich voordeed op het net. Daardoor meende Bernard ’t Jong, vader van 2 jonge kinderen, dat trainen en voorlichting ook een verantwoordelijkheid kunnen zijn van Prison Experience.
Bernard ’t Jong heeft hiervoor 2 partners gevonden om deze training te kunnen geven. Zo neemt Ancilla van de Leest, welke zich al jaren inzet voor privacy en digitale veiligheid, het online gedeelte voor haar rekening. 480training en Gym Reflexx uit Arnhem leren je om jezelf te verdedigen.
Hoewel de Prison Experience, voornamelijk gericht is op belevingen zoals een slaapverblijf tijdens de Nijmeegse4daagse, Escaperooms, rondleidingen en bedrijfsfeesten past deze dag ook perfect op deze bijzondere en inspirerende omgeving.
Ook aan de aanwezige ouders is gedacht, deze kunnen plaats nemen in het koepel café en kunnen zo ook af en toe een kijkje nemen bij de trainingen die hun kinderen volgen. Want ook voor ouders kan een training als deze een geruststellend gevoel geven.
Hoewel de trainingen volledig gratis zijn voor jonge vrouwen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar is aanmelden wel verplicht
. Pas na bevestiging is je aanmelding definitief. Aanmelden doe je via www.ikverdedigmezelf.nl

Er worden meerdere trainingen gegeven op 17 juni, maar om een ieder voldoende aandacht te kunnen geven zijn het aantal deelnemers per training beperkt.

Lees ook: