In Memoriam: Jos Spanbroek, Uitvinder van De Spelerij, overleden op 86-jarige Leeftijd

29 aug , 13:32 Nieuws
grote opkomst bij eerste speelse zomeravond in de spelerijuitvinderij te dieren 25 07 2024 1
DIEREN - Met droefheid melden wij het overlijden van Jos Spanbroek, de creatieve geest en uitvinder achter De Spelerij.  Woensdag, 28 augustus 2024, is Jos op 86-jarige leeftijd overleden.
Jos Spanbroek, samen met zijn vrouw Riet, was de bedenker en grondlegger van De Spelerij en Uitvinderij, een unieke speel- en ontdekplek die sinds 1984 jong en oud uitnodigt om op speelse wijze de wereld te verkennen. Dit jaar vierde het park zijn 40-jarig jubileum, een mijlpaal die Jos nog mocht meemaken.
Jos was een man van nieuwsgierigheid en verwondering. Met een onbevangen blik stelde hij altijd vragen over de wereld om hem heen: "Hoe werkt dat?", "Waarom is dat zo?", en "Wat gebeurt er als we het omdraaien?" waren vragen die hem dagelijks bezighielden. Voor Jos waren deze vragen geen eindpunten, maar startpunten voor nieuwe ontdekkingen.
Zijn levenslange nieuwsgierigheid en onstuitbare drang om te begrijpen en te creëren, vormen de kern van wat De Spelerij is geworden: een plek waar de verbeelding de ruimte krijgt en spelenderwijs ontdekken centraal staat.
Sinds 2014 wordt De Spelerij geleid door zijn zoon Mathijs Spanbroek en Dienke Geurtz, die de visie en ideeën van Jos voortzetten. Zo blijft zijn erfenis van verwondering en speelse ontdekkingen voortleven, ook na zijn overlijden.
De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.