IVN wandeling: Betekenis en symboliek van planten in Dieren

28 jun , 12:30 Nieuws
sint janskruid ivn oost veluwezoom
DIEREN - IVN Oost-Veluwezoom organiseert op zaterdag 6 juli een wandeling met gids in Dieren over de betekenis en symboliek van planten.
Bloemen en planten spelen een belangrijke rol in het leven van mensen. Niet alleen voor voedsel, kleurstof en bouwmateriaal, maar ook b.v. in de kunst. Veel stillevens als vazen met bloemen is letterlijk stilzetten van leven. De waardering van planten is ook aanleiding geweest voor landen of groepen om een plant tot herkenbaar symbool te maken. Esdoornblad op de vlag van Canada, plompenbladen op de Friese vlag, maar ook tomaat van SP. Natuurlijk heeft het geven van een rode roos symbolische waarde.
De wandeling start om 10.00 u bij de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren. Er zijn maximaal 20 plaatsen, aanmelden kan via onderstaande link. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.