Jaarlijks honden zwemmen in Rheden trekt vele viervoeters en baasjes

09 sep , 21:40 Nieuws
hondenzwemmen 2024 openluchtzwembat rheden 1
RHEDEN - Zondag 8 september vond traditioneel het jaarlijkse honden zwemmen plaats in het familiebad van het openluchtzwembad aan de IJsselsingel in Rheden. Dit jaar vond het evenement een week eerder plaats dan gebruikelijk, voorafgaand aan de definitieve sluiting van het zwemseizoen. Baasjes en hun trouwe viervoeters kregen de gelegenheid om samen een verfrissende duik te nemen.
Om 11.00 uur openden de poorten en stroomden de honden met hun baasjes het zwembad binnen via de zij-ingang. Al snel sprongen de eerste honden enthousiast het water in, gevolgd door hun eigenaren voor een verkoelende duik. Het zonnige weer en de aangename temperatuur van zo'n 18 graden zorgden voor een ideale omgeving om van het evenement te genieten. Terwijl sommige honden direct met een ferme plons het water in doken, stonden anderen wat terughoudend aan de kant, maar met een klein duwtje van hun baasjes sprongen ook zij uiteindelijk het water in.
Het familiebad was druk bezocht: ongeveer 50 honden en hun baasjes, in zwemkleding of aangepaste outfits, maakten volop gebruik van het zwembad. Normaal gesproken markeert het honden zwemmen het einde van het zwemseizoen, maar dit jaar blijft het zwembad nog een week langer geopend. Dit besluit werd genomen door de burgemeester en wethouders na een petitie van vaste bezoekers van het zwembad. In eerdere jaren bleef het zwembad drie weken na de laatste regionale vakantiedag open, maar dit jaar werd een extra week toegevoegd. Het familiebad en het peuterbad zijn inmiddels wel al gesloten.
Het honden zwemmen vond dit jaar plaats van 11.00 tot 12.00 uur, en was wederom een groot succes voor zowel mens als dier.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.