Laag-Soeren: Weerstand tegen afsluiting Schaapsallee

25 mei 2022, 19:41 Nieuws
schaapsallee laag soeren1
INGEZONDEN - Onlangs werd in opdracht van de gemeente Rheden een draagvlakonderzoek gehouden in verband met het voorliggende ontwerp ‘Principeplan Welkom Veluwezoom’, dat wordt uitgewerkt tot Masterplan Veluwezoom.
Op de aankondiging waren heel wat inwoners naar ’t Sprengenhus gekomen om de enquêteurs hun mening te geven.
Dat er rondom de Posbank iets gebeuren moet is geen punt van discussie. Dat er sprake is van afsluiting tijdens een aantal weekenden per jaar, waarbij minder validen alsnog het paviljoen kunnen bereiken wordt als logisch gekenmerkt.
De verkeersproblemen en drukte rond de Posbank spelen niet bij de Schaapsallee in Laag-Soeren. Van een vergelijkbare toeristenstroom is hier geen sprake. Toch staat er in het ontwerpplan dat de Schaapsallee wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
(Tekst gaat verder onder de foto)
schaapsallee laag soeren1 mart van tol

Zonder enige motivatie.

Observatiepunt de Elsberg wordt permanent onbereikbaar voor veel ouderen en minder validen, en dat geldt ook voor een heel stuk van de achtertuin van Laag-Soeren. Op 1 aanwezige na pleitte dan ook iedereen voor het open houden van de Schaapsallee. Het bord wat bij de Elsberg staat straalt dan ook uit wat er op staat:

Welkom op de Elsberg.

"Dat moet voor iedereen kunnen gelden."
Aldus bezorgde inwoners van Laag-Soeren en omgeving.
schaapsallee laag soeren1 mart van tol1
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.