Lezing door prof. dr. Hans Gerding; “contact met overgegane dierbaren in het rouwproces”

25 apr 2022, 19:36 Nieuws
de sprang wwwvrijzinnigenvelpnl
VELP - Op zondag 1 mei 2022 spreekt prof. dr. Hans Gerding bij de Sprang/RvK. Hij zal spreken over “contact met overgegane dierbaren in het rouwproces”. De lezing begint om 10:30 uur en zal tussen 12:00 en 12:30 uur worden afgerond.
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen contact-ervaringen met overleden dierbaren melden.
• Wat zijn dat voor ervaringen?
• Is het mogelijk om de vraag naar een persoonlijk voortbestaan na de dood positief te beantwoorden?
• Kunnen wetenschap en filosofie verhelderend zijn voor wie deze ervaringen wil interpreteren?
Zeker is dat de wetenschappers en filosofen die zich hierover gebogen hebben met verrassende gegevens en denkwijzen naar voren komen.
Daarnaast kan het rouwproces een mensenleven diepgaand beïnvloeden en veranderen.
Daarnaast kan het rouwproces een mensenleven diepgaand beïnvloeden en veranderen. Over deze transformatie is, ook vanuit wetenschap en filosofie, positieve en troostende kracht te putten. In de lezing zullen deze en andere aspecten van het rouwproces, en hoe daarmee om te gaan, worden besproken.
Prof. dr. Hans Gerding (voorheen verbonden aan de Universiteit van Leiden - Instituut voor Wijsbegeerte en het Parapsychologisch Instituut, Utrecht) doet filosofisch en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van buitengewone ervaringen. http://www.hansgerding.nl/
  • Toegang: €10 inclusief consumptie. (Voormalige) leden van Vrijzinnigen Velp en het Apostolisch Genootschap te Velp hebben vrij toegang.
  • Locatie: Sprang/RvK in het gebouw van de Apostolische Gemeenschap aan de Oranjestraat 52 in Velp
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.