Lezing: Ontdekkingen in de Via15, van WOII tot Romeinen en prehistorie

04 nov 2023, 19:06 Nieuws
bronzen voorwerpen opgegraven tcm21 133558
ARNHEM - Voorafgaand aan het doortrekken van de A15 tussen Ressen en Groessen (A12) is archeologisch onderzoek gedaan. En nog steeds wordt er gegraven! Het tracé van de Via15 is namelijk interessant omdat ze alle archeologische tijdvakken erin aantreffen.
Al in de prehistorie werd hier op de oeverwallen van de voorlopers van de huidige Rijn gewoond. De Romeinen hun sporen achtergelaten, zo werd een unieke grafkist aangetroffen. En ook uit de middeleeuwen en 2e wereldoorlog (vliegtuig) zijn relicten in het gebied gevonden. Er is inmiddels een schat aan informatie uit de grond gehaald.
De lezing hierover vindt plaats op dinsdagavond 7 november 2023 in Arnhem. Spreker is Dr. René Isarin, Geoarcheoloog bij Rijkswaterstaat.
De lezing is georganiseerd door de AWN afd. 17, vereniging van vrijwilligers in de archeologie. De toegang is gratis. Aanvang van de lezing 20.00 uur met inloop vanaf 19:30 uur.
Adres: Molenbeekstraat 26A, 6824 AX Arnhem.Goed bereikbaar met OV. Met de auto: NIET parkeren in de Molenbeekstraat maar in de belendende straten.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.