Maand expositie in Ons Raadhuis met dit keer olifantjes in alle soorten, vormen en maten

14 okt , 15:42 Nieuws
20241008 olifantjes mail
Irma Smeenk
VELP - In Ons Raadhuis staat één vitrinekast waarin elke maand iemand zijn of haar verzameling mag tonen aan bezoekers. Tot aan 5 november 2024 is er een expositie van een klein deel van de olifantjes-verzameling van Christine Hilberts uit Arnhem te bewonderen.
Het is hartverwarmend te merken hoe vol mensen kunnen zijn van hun 'verzameling'

Christine over haar olifantjes-verzameling

Hoe het begon:
"Halverwege de jaren 70 op een kleine markt waar ook een kraam van de Wereldwinkel stond. Tot op dat moment was ik nauwelijks bekend met Wereldwinkels. Maar ze verkochten leuke artikelen; alleen wel prijzig.
Ik wilde wel iets kopen en koos een houten olifantje. Daarna was het hek van de dam. Bij elke gelegenheid, zoals verjaardagen, Sinterklaas enz. kwam er een olifantje bij. Ook vrienden en bekenden die op vakantie gingen kwamen vaak met een olifantje terug. Zelf was ik ook altijd op zoek.
De verzameling groeide en groeide en nu, na 50 jaar, staat mijn vitrinekast thuis écht bomvol en kan er geen olifant meer bij. En inmiddels werk ik al jaren bij De Wereldwinkel in Arnhem en ligt de verleiding ook altijd op de loer. Maar genoeg is genoeg!"
  • Ons Raadhuis Nieuwstraat 1 6881 SK Velp hoek Emmastraat - Nieuwstraat
  • open maandag t/m vrijdag van  9.30 tot 16.30 uur
Olifanten verzameling Christine Hilberts
Irma Smeenk
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.