Ons Raadhuis ontvangt topprestatiebadge 'Voeding'

21 apr 2023, 11:34 Nieuws
2018 03 16 burgemeester carol van eert bezoekt ons raadhuis velp 1
VELP - Activiteitencentrum Ons Raadhuis ontvangt Topprestatiebadge Voeding 1 en 2 voor hun gezondere buurtomgeving! Deze stap heeft ertoe geleid dat coördinator Irma Smeenk, haar collega’s en het team vrijwilligers op vrijdag 28 april 2023 de Topprestatiebadges Voeding 1 en 2 van JOGG-Teamfit Coach Désirée Holstege in ontvangst nemen.
Willemien Kragt van Sport in Rheden zal verder aanwezig zijn en hopelijk ook één van de wethouders van de gemeente.
Ons Raadhuis biedt doordeweeks dagelijks lunches en twee keer per week een warme maaltijd aan voor maximaal 20 mensen. Deze komen uit eigen beweging naar Ons Raadhuis om aan te schuiven en lekker samen te eten. Verder is er altijd koffie en thee met koekjes. Het team van Ons Raadhuis heeft naast hun oorspronkelijke werk in de keuken, extra mooie stappen gezet om de JOGG-Teamfit-aanpak binnen hun locatie vorm te geven. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van bezoekers valt tijdens het bereiden van de warme maaltijden meteen op de verse ingrediënten die zij gebruiken. Bij de broodlunch kun je niet heen om de gezondere keuze met dranken, zoals water, halfvolle melk, thee, het volkoren brood, de snackgroenten en voor na het fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van waterkannen op de tafels. De bezoekers zijn blij met dit aanbod.
Aan de hand van challenges, dat zijn korte opdrachtjes om stap voor stap richting een gezondere omgeving te gaan, zijn we samen aan de slag gegaan. Ons Raadhuis heeft in eigen tempo nog meer stappen gezet naar een gezondere buurtomgeving. Tijd dus dit succes te vieren én de Topprestatiebadges in ontvangst te nemen Ons Raadhuis heeft de maaltijden samen met advies van JOGG-Teamfit-Coach Désirée Holstege gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum, kennispartner van JOGG-Teamfit. De visie erachter: Ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is, helpt de bezoeker een gezonder eetpatroon te ontwikkelen of te handhaven.
Deze stap heeft ertoe geleid dat het bevlogen vrijwilligersteam onder leiding van Irma Smeenk en haar collega’s op vrijdag 28 april om 15.15 uur de twee Topprestatiebadges van Voeding JOGG-Teamfit Coach Désirée Holstege uitgereikt krijgt.
Ons Raadhuis blijft zich inzetten voor een gezondere omgeving bij haar maaltijden.
Irma Smeenk van Ons Raadhuis: “Mijn ervaring met JOGG-Teamfit: we zijn meteen ingegaan op de uitnodiging om eens met elkaar in gesprek te gaan. De JOGG-Teamfit coach is enthousiast en ondersteunend en kwam zeker niet met het opgestoken vingertje langs. Al snel werden we bevestigd in onze aanpak. Veel verse ingrediënten, water als belangrijke drank en altijd fruit en snoepgroente bij de hand. Maar er zijn ook lekkere koekjes en volkorenbiscuitjes. Wij kregen ook nog de tips om waar voorhanden de magere-varianten van bijvoorbeeld melk, kaas en pindakaas te gaan aanbieden. Maar doordat in onze 55+ doelgroep, met ouderen van gemiddeld 80 jaar, ondervoeding op de loer ligt willen we soms dat mensen juist de volle producten consumeren.”
Willemien Kragt, JOGG-regisseur bij Sportbedrijf Sport in Rheden, JOGG-gemeente Rheden: “Wij zijn blij dat activiteitencentrum Ons Raadhuis de stap heeft gezet om een gezonder aanbod op tafel neer te zetten. Ze waren al goed bezig en met de gratis tips en adviezen van JOGG-Teamfit Coach Désirée hebben ze nog enkele stappen gezet en verdienen zij deze badge. Binnen de Gemeente Rheden zijn meerdere buurt- en sportlocaties bezig om een gezonder aanbod voor hun bezoekers en leden aan te bieden. Naar verwachting zullen er in 2023 nog meer badges uitgereikt worden.”

Over Teamfit

Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) zich inzet voor een gezondere buurt- en sportomgeving, onder andere door het aanbod in buurthuizen, wijkcentra, jongerencentra, sportkantines en horeca in sportaccommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol. Als team doen we dit samen met bevlogen vrijwilligers, experts, partners, gemotiveerde ouders, sportclubs, sportaccommodaties, JOGG-Teamfit helpt de buurt- en sportaccommodaties om bezoekers te verleiden tot het maken van de gezondere keuze. Dit door in te zetten op een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de bezoekers voor dat gezondere aanbod. Niet door friet en een koekje te verbieden, maar door daarnaast betere keuzes aan te bieden en die goed aantrekkelijk te maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.