Ook een zilveren Schoolkantine Schaal voor Het Rhedens

29 apr 2017, 15:19 Nieuws
het rhedens zilveren schoolkantine schaal 2017
VELP/ROZENDAAL/DIEREN – Gemeente Rheden krijgt steeds gezondere schoolkantines, een aantal weken geleden ging het Groenhorst College, Het Rhedens voor in het krijgen van de zilveren Schoolkantine Schaal 2017.
Ook Het Rhedens heeft nu de zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met deze schaal laat ook Het Rhedens zien dat het aanbod van haar schoolkantines vooral uit gezonde producten bestaat.

Richtlijnen

De drie locaties van Het Rhedens hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gezonder

Om een zilveren Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet de kantine voldoen aan diverse voorwaarden: er wordt groente en fruit aangeboden en minstens zestig procent van het aanbod bestaat uit betere keuzes (producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten). Kiezen voor gezondere producten wordt voor de hand liggend, door ze opvallend en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken.

Leren, ontplooien, samenleven

Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap voor iedereen. Het doel van ons onderwijs is leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt en de samenleving, én bijdragen aan hun persoonlijke vorming. Alleen een diploma halen vinden we niet genoeg. We willen dat de leerling zijn talenten maximaal ontplooit en zich ontwikkelt tot een betrokken, sociale en zelfbewuste deelnemer aan de samenleving. Daarom is ons motto ‘leren, ontplooien, samenleven’.
Kijk voor meer informatie ook op: http://www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine