Oranjevereniging Velp voor Oranje viert 130-jarig jubileum met uitje naar Landgoed Rosendael

07 okt , 16:10 Nieuws
groepsfoto oranje uitje rosendael stichting velp voor oranje
Stichting Velp voor Oranje
VELP - Maar liefst 47 deelnemers namen deel aan het jaarlijkse Oranje-uitje van Oranjevereniging Velp voor Oranje. Als dank voor hun inzet bij de vele activiteiten van het afgelopen jaar werden de vrijwilligers uitgenodigd voor een feestelijke dag in de buurgemeente Rozendaal. Het uitje bestond uit rondleidingen door het prachtige park en kasteel Rosendael en werd afgesloten met een gezellige borrel in de Oranjerie van het kasteel.

130-jarig jubileum

Dit jaar was het uitje extra bijzonder vanwege het 130-jarig jubileum van Oranjevereniging Velp voor Oranje, een van de oudste Oranjeverenigingen van Nederland. De gasten werden in de Oranjerie ontvangen met een speciaal ‘oranje’ drankje, waarbij er geproost werd op: "Nog vele jaren feesten met Velp voor Oranje." De feestelijke sfeer werd versterkt door het gerestaureerde vaandel met leeuwtje en met gouddraad geborduurde oprichtingsdatum '16 juli 1894' dat de feestelijk aangeklede Oranjerie Rosendael sierde.

Vrijwilligers essentieel voor succes

Voorzitter Gety Hengeveld benadrukte tijdens het samenzijn hoe bijzonder het is dat Velp nog steeds Koningsdag en lokale en nationale herdenkingen en vieringen kan organiseren met behulp van vrijwilligers. "In andere grote dorpen en steden worden vaak organisatiebureaus ingehuurd, maar bij ons kunnen we rekenen op de inzet vanuit onze eigen gemeenschap," aldus Gety Hengeveld.
Tijdens de bijeenkomst werden zes nieuwe bestuursleden voorgesteld. Rowdy Kempers werd aangesteld als penningmeester, Naomi Pronk als coördinator Koningsdag en Sandra Holtjer als coördinator Herdenken & Vieren. Ook enkele commissies kregen nieuwe voorzitters: Thijs Verbeek (Aubade & Straattekenen), Coen Pronk (Kinderspelen) en Reyer Kok (Verkeersregelaars). De nieuwe bestuursleden ontvingen symbolisch een oranje paraplu met het logo van de vereniging. "Niet tegen onheil, maar als symbool van de bescherming en warmte die onze Oranjevereniging biedt," sprak de voorzitter met een knipoog.
Het Oranje-uitje was een groot succes en zorgde voor een feestelijke afsluiting van een mooi jaar vol activiteiten. De vereniging kijkt nu alweer uit naar de komende Koningsdag en andere vieringen.
Meer informatie over de Oranjevereniging Velp voor Oranje is te vinden op: www.velpvoororanje.nl.
(op de foto: Bestuur, commissieleden en andere vrijwilligers van Oranjevereniging Velp voor Oranje poseerden na afloop van het jaarlijks Oranje-uitje op zaterdag 28 september voor Oranjerie Rosendael)
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.